Thomas Bögl

Architect + Partner

Vrijwel onze hele leefwereld is door mensenhanden vormgegeven. Dat vind ik fascinerend. Daar ligt voor ons een enorme kans om het levensgeluk van mensen te verhogen.

Wat doet een gebouw met een mens? Deze vraag houdt mij vanaf de start van mijn carrière bezig. Daarom ging ik na mijn studie architectuur in Berlijn naar London, om een studie over de invloed van gebouwen op hun omgeving te volgen. Van gebouwen voor blinde mensen tot gebouwen voor kinderen of ouderen: ik zoek altijd die ideale combinatie van esthetica en functionaliteit in de dienst van de mens.

Thomas is als architect gespecialiseerd in duurzaam en circulair ontwerpen en bouwen. Na zijn studie architectuur volgde hij diverse opleidingen, waaronder Cradle-to-Cradle en bouwbiologie. Thomas adviseert de overheid op het gebied van de transformatie van de bouwsector naar een circulaire economie. Zo was Thomas als expert onderdeel van het transitieteam dat de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie heeft opgesteld. Sinds 2011 is Thomas partner bij LIAG.