Erik Schotte

Architect + Partner

Als ik jaren later een gebouw binnenloop waaraan we hard hebben gewerkt, als ik zie hoe het gebruikt wordt, hoe mensen er prettig functioneren en verblijven, dan geeft me dat heel veel trots. Geluk, zou je kunnen zeggen.

Bij LIAG maken we gebouwen die mensen gelukkig maken. Geluk is voldoening wanneer het iets is waar je hard voor hebt gewerkt. Geluk is blijvend wanneer je het kunt delen met anderen. Daarom richten al onze projecten zich op het samenbrengen van mensen en het creëren van sociaal duurzame omgevingen.

Erik studeerde in 1991 af aan de TU Delft, faculteit Bouwkunde. Hij deed internationale ervaring op als projectarchitect bij Dam en Partners en als (project)directeur bij OMA / Rem Koolhaas, waar hij de Nederlandse ambassade in Berlijn ontwierp. Erik won met zijn ontwerpen diverse prijzen, waaronder voor het Facilitair onderwijs- en activiteitencentrum Niekée te Roermond de prestigieuze Scholenbouwprijs 2008 en voor het IJburg College de VKG Publieksprijs. Sinds 2004 is Erik partner bij LIAG.