Zorgcentrum De Wetering

Locatie: Vlaardingen
Opdrachtgever: Argos Zorggroep
Functie: Zorgcentrum met zorgwoningen

De Argos Zorggroep wil een nieuw zorgcentrum realiseren in de wijk Westwijk te Vlaardingen. Op een markante plek aan de rand van het centrum van Westwijk zal de nieuwbouw van Zorgcentrum de Wetering gerealiseerd worden. Het nieuwe zorgcentrum zal beter zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de bewoners.

In Zorgcentrum De Wetering zullen zo’n 76 zorgbehoevende mensen komen te wonen. Een dergelijk centrum vraagt om een maximale hoogte van vier lagen. Deze locatie verdient echter extra aandacht, aangezien het een plek is dat van alle kanten goed te zichtbaar is, met lange zichtlijnen er naartoe. De plek vraagt dus om een hoogteaccent. Vandaar dat er gezocht is naar een bouwpartner. Woningbouwvereniging Waterweg Wonen zal boven op het gebouw van Argos Zorggroep 25 woningen realiseren.

Het pand heeft een boemerang als hoofdvorm. Op de hoek bevindt zich een grote recreatieruimte in drie niveaus en gelegen aan het water. Hierin bevinden zich o.a. het restaurant met bar, een bezinningsruimte, de bibliotheek. Daarnaast zijn op de begane grond vooral ondersteunende diensten gesitueerd. Op de verdiepingen zijn de woonfuncties gelegen. De bewoners hebben allen een eigen woning waarvan acht woningen samen een woongroep vormen. Alle verdiepingen hebben doorlopende balkons die als omlopen door de bewoners gebruikt kunnen worden.