Uitbreiding keuken Sibusiso

Locatie: Tanzania
Opdrachtgever: Stichting Sibusiso

LIAG steunt al jaren Stichting Sibusiso. Deze stichting helpt verstandelijk gehandicapte kinderen in Tanzania om een beter zelfstandig bestaan op te bouwen. Kinderen verblijven vaak meerdere keren 3 maanden in het centrum in Tanzania dat ligt in de buurt van Arusha, gelegen tussen de koffieplanten aan de voet van Mount Meru.

Door de groei van het aantal kinderen in het programma werd het noodzakelijk de keuken uit te breiden. LIAG heeft een plan gemaakt voor de uitbreiding van deze keuken, net als alle gebouwen die er gemaakt zijn, hebben wij ook nu weer voor eenvoudige materialen gekozen, zodat de plaatselijke aannemer de uitbreiding goed kan maken a.h.v. onze tekeningen. Eind oktober 2016 is begonnen aan de bouw hiervan. In Januari 2017 is de keuken opgeleverd waardoor de capaciteit van de keuken nu is verdubbeld.

Naast de keuken waar de maaltijden voor de kinderen worden bereidt bestaat het centrum o.a. uit:
• een viertal woonhuizen
• een school
• twee snoezelruimten
• fysio- en ergotherapieruimten
• een ontmoetingscentrum
• een leskeuken
• de lesboerderij met groentetuin en koffieplantage

Daarnaast is er een sportveld, een speeltuin en de Sibusiso-walk, een centrale keuken met was- en opslagruimte en een eigen werkplaats/technische dienst.

Over Sibusiso
Het Sibusiso programma in Tanzania is een uniek programma voor verstandelijk gehandicapte kinderen en hun families. Sibusiso is een centrum waar kinderen tijdelijk worden opgenomen en waar tal van activiteiten plaatsvinden. Daarnaast is het programma ‘community based’, wat wil zeggen dat het ook in dorpen, waar de kinderen vandaan komen, actief is.

Sibusiso streeft ernaar het taboe rond handicaps te doorbreken en de acceptatie van verstandelijk gehandicapte kinderen in Tanzania te vergroten. Sibusiso maakt hierbij geen onderscheid in de religieuze of culturele achtergrond van kinderen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.sibusiso.nl