High-tech headquarter tower

Locatie: Shenzhen China
Opdrachtgever: Science, Industry, Trade and Information Commission Shenzen Municpality
Functie: Kantorencomplex (competitie 2011)

Shenzhen is een belangrijke en grote stad in het zuiden van China net over de grens naar Hong Kong aan de monding van de Pearl River Delta. Shenzhen was voor 1970 slechts een klein dorp. Echter door het beleid van 're-form and opening' hebben Chinese en buitenlandse ondernemers en financierders enorm geïnvesteerd in Shenzhen.

High-tech en productie zijn de pijlerindustrieën van Shenzhen en vormen daardoor de thuisbasis van enkele van China's meest succesvolle 's werelds high-tech bedrijven. Het Nanshan District, waar de ‘high-tech headquarter tower’ gebouwd wordt, is het centrum voor de Shenzhen high-tech industrie. 

De lokatie van ‘the head-quarter tower’ maakt deel uit van een nieuw kantorencomplex met een nieuwe technische campus naar het noorden, hoogbouw-appartementen in het oosten en een park in het zuiden. Het doel is om een energie-efficiënt gebouw te ontwerpen, rekening houdend met het subtropisch zeeklimaat van Shenzhen. Dit heeft LIAG bereikt met een geoptimaliseerde gebouwschil.