rendering van het Wellant College met lichtbruine gevel met zwarte banden tussen de verdieping en op het dak zeven rijen aan zonnepanelen

verbinding met het groen

Wellant College MBO

Centraal op de campus staat nu nog het oude VMBO-gebouw. Dit wordt gesloopt en hier verrijst straks op de heuvel een mooi centraal park: het visitekaartje van het nieuwe Wellant.

Opdrachtgever:
Stichting Wellant

Locatie:
Dordrecht

Functie:
MBO met groenopleidingen

Partners:
Slokker Bouwgroep

Status:
in uitvoering

Website:
Wellant College

Tegen de heuvel naast het park wordt het MBO-gebouw geplaatst: een paviljoen met veel transparantie en zicht op de omgeving. Kenmerkend voor het onderwijs is namelijk de verbinding met het groen en de voorbereiding op een loopbaan met veel werk in de buitenlucht.

Het nieuwe gebouw heeft een bijzondere structuur. Binnen zijn de verdiepingen met elkaar verbonden met brede trappen en grote vides. Het daglicht valt tot diep in het gebouw. Je kunt door het hele gebouw heen kijken. Zo wordt interactie vanzelfsprekend en staan de studenten ook altijd in contact met elkaar.

De omgeving heeft een grote invloed gehad op de plek waar het nieuwe gebouw komt te staan en is in nauwe samenwerking met Wellant ontworpen. Zo hebben we alle kleuren en materialen samen met de opdrachtgever, docenten en leerlingen gekozen.
Erik Schotte - partner en architect

Groen denken en doen
Het Wellant focust zich op duurzaamheid, gezonde voeding, waterbeheersing, groene omgeving, dierverzorging en klimaat. Het nieuwe gebouw straalt dit uit. Én uiteraard past daar een energieneutraal gebouw bij. Dit realiseren we o.a. door het gebruik van zonnepanelen op het dak.

Het nieuwe gebouw is naar verwachting in 2020 gereed en zal onderdak bieden aan 550 leerlingen

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op