gouden ruimte met rond raam die zweeft boven de aula van het VMBO Niekée in Roermond

out of the box

Niekée

Dynamische leerwereld: Niekée komt voort uit een fusie van een drietal VMBO locaties in Roermond. Men wilde een facilitair centrum waar de leerling centraal staat en waar iedere leerling zijn of haar mogelijkheden optimaal tot ontwikkeling komen.

Fotografie: Iemke Ruige

Functie:
Multifunctioneel onderwijsgebouw voor VMBO voor de deelscholen techniek, economie, grafimedia, horeca en zorg

Opdrachtgever:
Stichting Onderwijs Midden Limburg

Locatie:
Roermond

Interactie leerlingen centraal
LIAG is begonnen met het Programma van Eisen aan te passen aan de onderwijsfilosofie van de school. Dit betekende dat de werkplaatsen en ateliers dicht bij het hart van de school moesten komen, zichtbaar voor de alle gebruikers. Essentieel in de gekozen oplossing is het optillen van het middengebied. Van hieruit is er zicht op en in alle werkplaatsen waardoor de noodzakelijke visuele interactie als vanzelf tot stand komt. Naast vaste lessen kunnen leerlingen zich via het ‘Wings-programma' verder ontwikkelen.

“In een creatief proces is het belangrijk dat je je niet laat beperken door randvoorwaarden, dat komt later.”
Willem-Jan Adriaanssen, projecmanager Hevo

Om een gevarieerd gebruik ook voor de toekomst te garanderen zijn enkele overleg- en werkruimten als doosjes in de open ruimte gehangen en is de vloer vrij gebleven van bouwkundige obstakels. De doosjes zorgen aan de ene kant voor het bepalen van verschillende plekken en aan de andere kant voor een telkens wijzigend perspectief. Nieuwbouw onderwijsgebouw voor VMBO voor de deelscholen techniek, economie, grafimedia, horeca en zorg.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op