LEX Learning Exchange Group

Locatie: Midden-Oosten
Opdrachtgever: I.s.m. ICSadviseurs, Step, AgentschapNL, Cinop, Berger-Barnett, CD 20, DHV, ABT en Kennisnet Onderwijshuisvesting
Functie: Onderhuisvesting met flexibel prefabricage systeem

Learning Exchange Group (LEX) is een groep van deskundigen op het gebied van onderwijshuisvesting. De expertise van de groep varieert van onderwijsconcepten tot architectonisch ontwerp en van bouw tot onderwijsmanagement.

De LEX-groep wil kennis en ervaring delen voor de verdere ontwikkeling van de infrastructuur van scholen in het Midden-Oosten. Met het vormen van LEX voorziet zij in een behoefte met betrekking tot slimme en integrale conceptontwikkeling op het gebied van onderwijs. Naast LIAG bestaat de groep uit ICSadviseurs, Step, AgentschapNL, Cinop, Berger-Barnett, CD 20, DHV, ABT en Kennisnet.

LEX werkt aan een aantal mogelijke schoolgebouw-prototypen met behulp van een zeer snel en flexibel prefabricage systeem. In het ontwerp en het bouwsysteem wordt rekening gehouden met flexibiliteit en het aanpassingsvermogen en kan dus als zodanig worden aangepast aan specifieke behoeften en locaties. Het Midden-Oosten kampt met een heet en droog klimaat waarvoor wij duurzame concepten ontwikkelen, zoals passieve koeling en zonwering.