rendering met spelende kinderen voor het Jiuhua Road Kindergarten in Shanghai China met verspringende ruiten met daarbij rode vlakken

veranderlijk als een schilderspalet

Jiuhua Road Kindergarten

Hoe maak je een creatieve en dynamische plek die de ontwikkeling van kinderen op de beste manier ondersteunt’ Onze oplossing? Een open publieke ruimte als centrum, omsloten door een gebouw. Een nieuw soort kleuterschool, waar kinderen gemakkelijk kunnen leren om te communiceren met andere kinderen, de leraren en hun omgeving.

Functie:
Kleuterschool met buitenspeeltuinen

Opdrachtgever:
Nanqiao New City China

Locatie:
Shanghai China

Het centrale gebied fungeert als een stadsplein, het verbindt het hele gebouw van de begane grond tot de speeltuin op het dak. Het centrale gedeelte werkt niet alleen als het verbindend circulatie-element, maar ook als een interactieve bijeenkomstruimte verbonden met de klaslokalen op alle niveaus. De andere functionele ruimten zijn gegroepeerd rondom dit centrum. Als gevolg daarvan krijgt het hele plan een vorm zoals dat van een schilderspalet. De omliggende kleurrijke klaslokalen met alle benodigde faciliteiten, zoals keuken, slaapgedeelte en toiletten, bieden privacy aan een kleinere groep kinderen in verschillende leeftijden. Hetgeen resulteert in een gevoel van veiligheid die nodig is om kinderen het gehele gebouw te laten verkennen.

“De kleur van de buitengevel vertegenwoordigt de kenmerken van kinderen, geleidelijk veranderen, zoals de kleuren in een regenboog. Het kleurenschema begint en eindigt bij de hoofdingang, die als een herkenbaar punt voor de bezoekers wit wordt gehouden.”

Het belangrijkste aspect van het ontwerp was - naast de gebruiksvriendelijkheid - duurzaamheid. De voorgestelde oplossingen zullen niet alleen het energie- en waterverbruik verminderen, maar ook helpen om het welzijn van de gebruikers te verhogen.

Het project is een samenwerkingsverband tussen LIAG, Baosha Architecten, en DOT Architecten, waarbij LIAG verantwoordelijk is voor de competitie en conceptuele ontwerpfase.

rendering met spelende kinderen voor het Jiuhua Road Kindergarten in Shanghai China met verspringende ramen, expressief exterieur met daarbij vlakken die variëren in kleur

Gerelateerde projecten

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op