rendereing van de grote transparante gevel van het eenheidsbureau politie Haaglanden in Den Haag

een inkijk in het werk van de politie

Eenheidsbureau Politie Haaglanden

Het eenheidsbureau van de Politie Haaglanden geeft de samenleving een inkijk in het werk van de politie. Tegelijkertijd biedt het gebouw de organisatie voldoende privacy. In dit kantoorgebouw staat het activiteiten gericht werken en het samenwerken centraal.

Opdrachtgever:
Politiedienstencentrum

Locatie:
Den Haag

Functie:
kantoorcomplex inclusief arrestantenvoorzieningen en parkeerfaciliteiten

Partners:
OTH architecten

Status:
competitie

Het ontwerp van het eenheidsbureau in Den Haag weerspiegelt de verschillende kernwaarden van de politie als moedig, verbindend, integer en betrouwbaar. Door het hoogteaccent valt het gebouw op in zijn omgeving. Belijning, detaillering en materialisatie geven het kantoor een stoer karakter. Door de transparantie opent het bureau zich naar de samenleving.

Door het gebouw meandert een brede, houten trap. Deze trap verbindt de verschillende verdiepingen en afdelingen binnen de organisatie met elkaar. Het stimuleert medewerkers om te bewegen. Het zorgt bovendien voor spontane ontmoetingen. In het hart van het kantoor bevindt zich de ‘huiskamer’. Hier starten de medewerkers hun werkdag. Dit draagt bij aan de saamhorigheid.

Het eenheidsbureau is gerangschikt rondom een hof. Daar is een daktuin aangelegd, die onder andere begroeid is met bomen. De buitenruimte nodigt medewerkers uit om een frisse neus te halen onder werktijd. Vanaf de verschillende verdiepingen is de tuin direct via terrassen bereikbaar. Aan deze tuin grenzen lichte werkzones. En prettige werkomgeving is op deze wijze gecreëerd.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op