Gymworld

Locatie: Zoetermeer
Opdrachtgever: Gemeente Zoetermeer
Functie: Turn- en gymnastiekaccommodatie met o.a. een trampolinehal

Gymworld Zoetermeer is een nieuwe, aantrekkelijke gymnastiek-accommodatie die als doel heeft het versterken van de gehele gymnastieksport in Zoetermeer. Het gebouw kan op termijn dé trainings-en wedstrijdlocatie worden voor maar liefst 4.000 Zoetermeerse gymnasten. Het is een hoogstaande nieuwe voorziening voor de breedtesport en voor talentontwikkeling. Er wordt voor het nieuwe gebouw de status van Talent Opleiding Centrum (TOC) verwacht.

Gymworld is vooral een uitkomst voor de twee grootste gymnastiekverenigingen van de stad, CGV en Pro Patria, die bij elkaar bijna vierduizend leden hebben. Daarnaast krijgt de accommodatie ook onder meer een grote trampolinehal. De twaalf miljoen euro die de gemeente uittrekt voor het project gaat voor een gedeelte ook naar de Noordwesterhal, die gerenoveerd gaat worden en naar de aanleg van een ballonhal voor hockeyvereniging MHCZ.

Getoonde beelden zijn het schetsontwerp dat door LIAG is gemaakt. Naast het ontwerp is LIAG ook verantwoordelijk voor het bouwkostenmanagement de coördinatie van de total engineering.