Sportaccommodatie SportQube

Sportaccommodatie SportQube

Locatie: Nijmegen

Gemeente Nijmegen heeft besloten een breedte- en topsportaccommodatie voor o.a. turnen en judo te realiseren genaamd ‘SportQube'. Na een D&B aanbestedingsprocedure is de bouw van de sportfaciliteit definitief gegund aan Mertens Bouwbedrijf. LIAG is verantwoordelijk voor het architectonisch- en bouwkundig ontwerp dat in samenwerking met opdrachtgever en gebruikers gerealiseerd wordt.

Sportaccommodatie Loevenhoutsedijk

Sportaccommodatie Loevenhoutsedijk

Locatie: Utrecht

Op sportpark Loevenhoutsedijk in Overvecht Utrecht staat een nieuwe sportaccommodatie. Met de nieuwe sporthal wil de gemeente Utrecht meer ruimte voor bewegingsonderwijs, georganiseerde sporten en buurtactiviteiten creëren. De sporthal wordt overdag gebruikt door leerlingen van het nabijgelegen Trajectum College. Daarnaast maakt korfbalvereniging Synergo gebruik van de nieuwe sportvoorziening. Zij hebben ook een kantine in het complex.

Sportvoorzieningsgebouw München

Sportvoorzieningsgebouw München

Locatie: München, Duitsland

LIAG ontwerpt een nieuw sportvoorzieningsgebouw voor het grootste stedelijke sportcluster in de wijk Hasenbergl in München. De gemeente wil een nieuw gezicht geven aan het gebied met een aantrekkelijk gebouw. Samen met de opwaardering van twee van de zes voetbalvelden met kunstgras zal het gebruiksgemak worden vergroot.

Sportaccommodatie Reijerpark

Sportaccommodatie Reijerpark

Locatie: Ridderkerk

In samenwerking met aannemersbedrijf P. Van Leeuwen heeft LIAG de Sportaccommodatie Reijerpark in Ridderkerk ontworpen en gerealiseerd (Design & Construct). De accommodatie bestaat uit een multifunctionele sporthal voor de gemeente Ridderkerk en een clubaccommodatie voor KCR, de Korfbalcombinatie Ridderkerk. Ook faciliteert de sporthal diverse onderwijs- en sportverenigingen. De sportaccommodatie heeft een doelmatig en tijdloos karakter. Functionaliteit in gebruik, toekomstbestendigheid en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s in het ontwerp. De accommodatie kent een dynamisch gebruik doo…

Uitbreiding Stadion Woudestein

Uitbreiding Stadion Woudestein

Locatie: Rotterdam

Tijdens de zomerstop 2016 zijn twee hoeken van Stadion Woudestein dichtgebouwd. SBV Excelsior leefde al geruime tijd met de ambitie om haar stadion uit te breiden. LIAG heeft hiervoor een ontwerp gemaakt waarbij er o.a. 700 extra plaatsen gerealiseerd konden worden.

Sporthal Munnikenheide College Etten-Leur

Sporthal Munnikenheide College Etten-Leur

Locatie: Etten-Leur

Voor de Design & Build aanbesteding nieuwbouw NOC*NSF Sporthal Trivium te Etten-Leur heeft Mertens Bouwbedrijf de beste aanbieding gedaan. Dit project is op een innovatieve wijze aanbesteed, waarbij er naast de prijs ook gekeken werd naar de door het bouwteam ontworpen sporthal op basis van een door de opdrachtgever opgegeven programma van eisen.

Active Health Center Leidschenveen

Active Health Center Leidschenveen

Locatie: Den Haag

Active Health Center Leidschenveen maakt onderdeel uit van het Voorzieningencluster E1 met o.a. een school, een kinderdagverblijf en een sporthal. In dit sportgezondheidcentrum kun je naast fitness ook terecht voor andere sportactiviteiten. Daarnaast is er ruimte voor leisure met zwembad en sauna.

Sportcomplex Strijp

Sportcomplex Strijp

Locatie: Eindhoven

De komst van het nieuwe sportcomplex zorgt voor een duurzame kwaliteitsimpuls aan de wijk Strijp. Door de aantrekkelijke verschijningsvorm mede door de veelkleurigheid en speelsheid is het een onderscheidend en uitnodigend gebouw geworden. De sportaccommodatie is geïntegreerd in het terrein door het deels ‘in te pakken’ in een groene – aaibare – heuvel. Het krijgt hierdoor een menselijke schaal met een hoge aaibaarheidsfactor.

Sporthal Liemers College

Sporthal Liemers College

Locatie: Zevenaar

De nieuwbouw van het Liemers College te Zevenaar is gerealiseerd in de nieuwe wijk Zevenpoort. In het schoolgebouw bevindt zich een grote sportvoorziening met uitzicht over de sportvelden.

Sporthal Leidschenveen

Sporthal Leidschenveen

Locatie: Den Haag

Sporthal Leidschenveen maakt onderdeel uit van het Voorzieningencluster E1 met o.a. een school, een kinderdagverblijf en een sportgezondheidscentrum en een zwembad dat ook schoolzwemmen faciliteert. De sporthal wordt verhuurd aan het ‘s Gravendreef College en de diverse sportverenigingen van Den Haag.

Sporthal IJburg

Sporthal IJburg

Locatie: Amsterdam

De Sporthal maakt onderdeel uit van een multifunctioneel gebouw met een school (IJburg College) en 23 woningen bovenop de school. De sportaccommodatie is een hightech en duurzame accommodatie. De 7 meter hoge hal voldoet aan de NOC/NSF eisen. Alle denkbare zaalsporten worden er beoefend. Bovendien bevindt er zich zelfs een heuse klimwand. Grote vouwwanden maken de hal in drie gymzalen opdeelbaar.

Sporthal CSG Het Streek

Sporthal CSG Het Streek

Locatie: Ede

Sporthal Het Streek heeft eenzelfde gevelopbouw als het naastgelegen schoolgebouw van CSG Het Streek. De gevel is uitgewerkt als een gemetselde plint in een zwartbruine steen met daarboven een strook ramen die zorgen voor daglicht in de sporthal. Het bovenste gedeelte van de gevel bestaat uit een in ‘3D’ richtingen gevouwen groene aluminium composiet. Door de strook ramen lijkt de groene gevel te zweven boven de zwartbruine plint.

Sporthal Brasserskade

Sporthal Brasserskade

Locatie: Delft

In samenwerking met Mertens Bouwbedrijf heeft LIAG tijdens een Design & Build aanbesteding een schetsontwerp gemaakt voor een eigen sporthal voor ROC Mondriaan in Delft.

Gymworld

Gymworld

Locatie: Zoetermeer

Gymworld Zoetermeer is een nieuwe, aantrekkelijke gymnastiek-accommodatie die als doel heeft het versterken van de gehele gymnastieksport in Zoetermeer. Het gebouw kan op termijn dé trainings-en wedstrijdlocatie worden voor maar liefst 4.000 Zoetermeerse gymnasten. Het is een hoogstaande nieuwe voorziening voor de breedtesport en voor talentontwikkeling. Er wordt voor het nieuwe gebouw de status van Talent Opleiding Centrum (TOC) verwacht.

Elfstedenhal

Elfstedenhal

Locatie: Leeuwarden

De Elfstedenhal wordt de nieuwe plek in regio Leeuwarden waar een groot deel van het jaar genoten kan worden van ijs. De Elfstedentocht is een bekend begrip, een sterk merk. De Elfstedenhal is zo ontworpen dat dit grootse natuurijsevenement niet alleen de naam geeft maar ook onderdeel wordt van de identiteit van de hal.