Zonen Frits Philips geven startsein bouw Frits Philips Lyceum

Gepubliceerd op: 23-05-2017

Aan de Avignonlaan in Eindhovenis vrijdag 17 maart 2016 begonnen met de bouw van het nieuwe Frits Philips Lyceum. Het startschot voor de bouw wordt gegeven door de broers Frits en Anton Philips, de zonen van de oud-directeur van Philips, en de naamgever van de school.

Start bouw nieuwe Frits Philips Lyceum De Eindhovense gemeenteraad heeft in december vorig jaar ingestemd met de bouw van het Frits Philips-lyceum mavo. De middelbare school heeft een oppervlakte van zo'n 11.000 vierkante meter, met een extra sporthal. Het gebouw biedt plek aan 1.650 leerlingen. 

Het Frits Philips Lyceum is ontstaan uit een fusie tussen het Lyceum Bisschop Bekkers en de locatie Broodberglaan van het Christiaan Huygens College. Volgens de scholen ontstaan er door de fusie een breder aanbod van opleidingen. De school wordt een zogenoemde Brainport-school en biedt vier talentrichtingen: Cultuur. Ondernemerschap, Wetenschap en Sport. Op de school wordt straks intensief samengewerkt met bedrijven. De talentrichting Sport werk daarbij samen met onder anderen voetbaltrainers van PSV en Oranje Zwart.

De school zal na de zomervakantie 2017 worden geopend.

Klik hier voor meer projectinformatie.