Nieuws

Vacature bij LIAG: (junior) calculator

donderdag 28 mrt. 2024

We zijn LIAG architecten én bouwadviseurs. En dat is niet zonder reden. Al decennialang staat onze afdeling bouwadvies zowel opdrachtgevers als de LIAG-medewerkers terzijde. Is een ontwerp haalbaar en maakbaar? Onze bouwadviseurs toetsen dit, en denken pragmatisch mee over de technische en financiële uitvoerbaarheid van elk project. Of het nu gaat om een integraal kindcentrum of een universiteit, om een sportaccommodatie of een gebouw met een zorgfunctie, om nieuwbouw of transformatie. Deze afdeling heeft zich daarmee ontwikkeld tot een onmisbare schakel in het gehele bouwproces.

De afdeling bouwadvies is op zoek naar een bouwkostendeskundige (calculator); het liefste met enige ervaring, maar vooral met de ambitie om te groeien in deze rol.

De (junior) calculator

 • heeft een afgeronde MBO- of HBO-opleiding Bouwkunde;

 • heeft minimaal 3-5 jaar relevante ervaring;

 • heeft ervaring met het opstellen van kostenramingen en investeringsoverzichten, bij voorkeur bij een aannemer, adviesbureau of architectenbureau;

 • is op de hoogte van het actuele Bouwbesluit en de Nederlandse regelgeving;

 • denkt graag mee – gevraagd en ongevraagd – over ontwerpkeuzes;

 • volgt de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen op de voet;

 • draagt bij aan innovaties, bijvoorbeeld als het gaat over de inzet van BIM in relatie tot kosten;

 • heeft kennis van het STABU-besteksystematiek (een pre).

Het aantal opdrachten groeit. De afdeling bouwadvies is daarom op zoek naar versterking.

Welkom bij LIAG!
LIAG bestaat al meer dan 100 jaar. In die periode hebben we meer dan 1000 gebouwen gebouwd of getransformeerd. De visie toen was niet anders dan de visie van vandaag: Het ontwerpen van gebouwen die mensen gelukkig maken en die waarde toevoegen aan de maatschappij. Dat is waar we ons met zo’n 35 medewerkers elke dag met hart en ziel voor inzetten.

Samen creëren we geluk. Het team van LIAG is divers, hecht en internationaal. De medewerkers zijn betrokken, hebben een praktische instelling en een goed gevoel voor humor. Er heerst een open, informele sfeer, waar het geluk van elke LIAG-medewerker voorop staat. Samen realiseren we duurzame en gezonde gebouwen, die zich op de lange termijn bewijzen.

We bieden jou

 • projecten, die een positieve, maatschappelijke impact creëren;

 • ruimte om jouw ideeën in de praktijk te brengen;

 • de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen, te groeien;

 • salaris en arbeidsvoorwaarden conform cao voor architectenbureaus.


Wil jij ook werken aan architectuur van geluk?
Stuur dan jouw cv met motivatiebrief op naar info@liag.nl o.v.v. ‘sollicitatie calculator, uiterlijk 26 april 2024. Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact op met Harmen Landman. Je kunt hem bereiken op het volgende nummer: 070 350 72 72. We kijken uit naar je sollicitatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op