Nieuws

Tapijn: meest gezonde onderwijsgebouw in Europa

woensdag 16 mrt. 2022

De locatie Tapijn van de Universiteit Maastricht is de eerste onderwijsinstelling buiten de Verenigde Staten die het WELL Building Certificaat heeft ontvangen. Een uitgebreide kwaliteitscontrole van het International WELL Building Institute en Green Business Certification Inc. ging hieraan vooraf. Wat houdt dit certificaat in? Dit gebouw is gezond, en heeft meetbaar een positieve invloed op de productiviteit, het welzijn en het geluksgevoel van de gebruiker.

Mensgerichte duurzaamheid
Het behalen van dit certificaat past binnen de Sustainable UM 2030-strategie. De Universiteit Maastricht wil zo duurzaam mogelijk zijn, ook op het gebied van mensgerichte duurzaamheid. Vanaf de start van de herontwikkeling van de voormalige Tapijnkazerne is daarom de WELL Building Standard als uitgangspunt gehanteerd. Studenten en medewerkers hebben immers veel baat bij een gezonde leer- en werkomgeving.

Living Lab
Het WELL Building Certificaat is het resultaat van het integraal meenemen van welzijn in het proces, door zowel het ontwerpteam als de uitvoerende partijen, naast de opdrachtgever. Het stopt hier niet: De Faculty of Health, Medicine and Life Sciences doet onderzoek naar de effecten van binnenklimaat op gezondheid en productiviteit. De locatie Tapijn biedt voor hen mogelijkheden, door deze in de toekomst in te zetten als een zogenaamd living lab.

Gerelateerde projecten

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op