Nieuws

Sporthal Strijp geselecteerd als één van de 100 beste gebouwen in Eindhoven

woensdag 6 nov. 2019

Eindhoven, lichtstad en designstad, heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en vormt nu het centrum van een innovatie-, tech en design brainport die tot de top van de wereld behoort.

Piet Vollaard en Paul Groenendijk hebben daarom een handzame en up-to-date architectuurgids van Eindhoven samengesteld. Het toont de highlights van de stad: de nieuwste spraakmakende gebouwen, illustere iconen én de verborgen juweeltjes. Maar ook de stadsontwikkeling zelf komt aan bod, de groenste plekken in de stad en talloze weetjes en anekdotes over Eindhoven en zijn vele monumenten.

De gids leidt langs de 100 beste gebouwen. Veel gebouwen hebben uiteraard een relatie met Philips. Zo hebben o.a. de Witte Dame, de Lichttoren, de Philips Bedrijfsschool en het Natlab een plek in de gids gekregen – iconische gebouwen ontworpen door onze oprichter Dirk Roosenburg. Het monumentale hoofdkantoor van Philips dat LIAG begin jaren ’60 realiseerde met haar opmerkelijke hangconstructie (én dat wij in 2001 gerenoveerd hebben) is één van de afsluiters in het boek.

Een recent project van ons in Eindhoven, sportcomplex Strijp, is ook geselecteerd als 'architecturaal object'. Een veelkleurig en duurzaam gebouw, deels ingepakt in een groene heuvel. De gids is te bestellen bij NAi Booksellers.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op