Nieuws

Officiële opening: KC Sterrenwerk in Sassenheim

vrijdag 15 mrt. 2024

Met groot enthousiasme hebben leerlingen en medewerkers hun intrek genomen in het splinternieuwe Kindcentrum Het Sterrenwerk in Sassenheim. "Ik ben blij, maar vooral ook ontzettend trots dat het gebouw precies is geworden waar we op hoopten. De overvloed aan licht en ruimte vervult een langgekoesterde wens," vertelt directrice Adelheid Bierman stralend. Vandaag is het zover: de officiële opening staat op de agenda.

Het Sterrenwerk biedt een fijne omgeving, waar elk kind zich optimaal kan ontwikkelen en van daaruit vol vertrouwen de toekomst tegemoet kan gaan. “Er is hier voor iedereen van 0 tot 13 jaar een plekje,” voegt ze eraan toe. Het kindcentrum is opgedeeld in herkenbare clusters. “De leeromgeving sluit hierdoor perfect aan bij de ontwikkeling en belevingswereld van elke leerling. Elk plein heeft een eigen karakter, wat hen hier snel vertrouwd doet voelen,” vertelt Thomas Bögl. “Het is kleinschalig in opzet en heeft een overzichtelijke indeling.”

In het hart van dit kindcentrum bevindt zich een opvallende blikvanger, in de vorm van een bamboe sculptuur. Hier komen alle gebruikers samen. Het is daarmee een levendige plek. “Zo staat dit element in verbinding met de clusters, én met het speelplein op de begane grond en leerplein op de verdieping,” verduidelijkt Mart Bremer. “Bovendien fungeert het als een veelzijdig meubelstuk. Het is namelijk een ontvangstbalie, keuken, opbergruimte én trap in één. Dat biedt veel mogelijkheden in het gebruik van dit centrale gebied.”

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op