Nieuws

IKC De Leister Igge is winnaar van Gouden Kikker 2019

zaterdag 2 mrt. 2019

Door anders te financieren en goed samen te werken kunnen oude scholen succesvol worden gerenoveerd. Dat heeft IKC De Leister Igge in Opeinde bewezen. In een traditionele setting zou er alleen budget zijn geweest voor achterstallig onderhoud. Nu staat er een compleet gerenoveerde Nul-op-de-Meter-school, die klaar is voor de toekomst. Deze inspanning is beloond met de Gouden Kikker 2019!

Innovatief concept
IKC De Leister Igge in Opeinde (gemeente Smallingerland) is de eerste ‘School vol Energie’ renovatie. De verbouwing vond in zes weken tijd plaats, met als resultaat de realisatie van een frisse én energieneutrale, aardgasvrije en Nul-op-de-Meter kindcentrum. Consortium Grenovation, bestaande uit Meerbouw Rotterdam, LIAG en DAIV Groep, tekenden voor het ontwerp en de uitvoering en het onderhoud voor de komende 20 jaar. Lees hier meer over het project.

Inspirerend voorbeeld
Sinds de oplevering heeft de school al veel bezoekers gehad die graag van dit gebouw en van deze bijzondere samenwerkingsvorm wilden leren. Het innovatieprogramma ‘Aardgasvrije en Frisse Scholen’ van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) maakte onlangs elf nieuwe basisscholen bekend, die geselecteerd zijn om aan dit programma deel te nemen. Minister Ollongren noemt De Leister Igge een inspirerend voorbeeld. Zelfs het Jeugdjournaal en het NOS Journaal van Acht Uur hebben aandacht besteed aan het project. Bekijk hier het item van het Jeugdjournaal, waar drie kinderen vol trots een rondleiding geven door de school:

Over de Duurzaam Bouwen Awards
De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards is een initiatief van de stichting DBA, waarin abcnova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd hun krachten hebben gebundeld. De stichting heeft als doel verduurzaming van de gebouwde omgeving te stimuleren.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op