Nieuws

Gastredactie Stedebouw&Architectuur

maandag 27 mei 2019

Voor het nieuwe nummer van Stedebouw&Architectuur is LIAG gevraagd om als gastredacteur op te treden. De aanleiding hiervoor is ons 100-jarige jubileum en onze koplopende positie op het gebied van Duurzaam Bouwen. Deze kans hebben we natuurlijk met beide handen aangegrepen.

Een kleine selectie uit de artikelen: Onze internationale collega’s maakten een top 11 van superdubo-projecten uit de landen van hun herkomst. Het overzicht toont aan hoe breed duurzaamheid is uitgewaaierd. We blikken terug op de realisatie van de Faculteit Educatie in Nijmegen: 5 jaar geleden opgeleverd als duurzaamste en leefbaarste gebouw van Nederland. Wat kunnen we leren van dit succes? Ook de sportaccommodatie Reijerpark in Ridderkerk, die functioneert als een kleine energiecentrale, wordt uitgelicht in het blad: hoe een goede samenwerking leidt tot een bijzonder duurzaam project. Peter van Assche en Jan Willem van de Broek ventileren als columnisten hun mening over circulariteit. Floris Alkemade schetst een toekomstbeeld aan de hand van Panorama Nederland. Alkemade is éen van de keynote sprekers op ons symposium ‘De Bezielde Ruimte’ dat wij 19 september organiseren.


Geluk als criterium doet in de praxis van architecten al langer opgeld, onderstreept LIAG architecten en bouwadviseurs. Het bureau, 100 jaar geleden opgericht door Dirk Roosenburg, afficheert zich nadrukkelijk als ‘architecten van geluk’. Voor Stedebouw & Architectuur aanleiding om deze koplopers in duurzaam bouwen uit te nodigen als gasthoofdredacteur van deze editie. Hoe ontwerp je architectuur van geluk?
Wijnand Beemster - Hoofdredacteur Stedebouw & Architectuur

Over Stedebouw&Architectuur
Al ruim 30 jaar is Stedebouw & Architectuur hét vakblad voor architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, ontwerpers, bouwers, en voorschrijvers. Stedebouw & Architectuur onderscheidt zich door het presenteren van bijzondere trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Ruimte voor innovatie is hun motto.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op