Nieuws

Duurzaam doorpakken!

woensdag 28 okt. 2020

Thomas maakt deel uit van de ABN AMRO Duurzame 50 van 2020. Dit is vandaag bekend gemaakt op Building Holland Digital. Een geweldige eer! Dit jaar geen ranglijst. De lijst van 50 is op alfabetische volgorde gepresenteerd. Hiermee wil de organisatie met de hele vastgoed- en bouwsector doorpakken in de verduurzaming van Nederland. Een statement dat we met alle 50 winnaars de schouders eronder gaan zetten.

Bij LIAG werken we aan diverse projecten die de mogelijkheden van de integratie van duurzaamheid in het bouwen in al zijn aspecten onderzoeken. In onze ontwerpen hebben we aandacht voor de fysieke omgeving en het welzijn van de mens. Architectuur moet voorwaarden scheppen voor het geluk en welzijn van haar gebruikers. Om de duurzame en circulaire ambities waar te maken richten we de rol van architect compleet nieuw in. De projecten zijn de gerealiseerde bewijzen als het Voedingscentrum, De Leister Igge en Lyceum Schravenlant.

In 2019 heeft De Leister Igge in Opeinde de Goude Kikker in ontvangst mogen nemen. De jury roemde het project omdat het een inspirerend voorbeeld is voor alle onderwijsgebouwen in Nederland en daarmee een innovatief antwoord geeft op een prangend maatschappelijk vraagstuk.

De circulaire en modulaire gevelrenovatie van de Hogeschool Windesheim in Zwolle, de transformatie van de Tapijnkazerne naar een nieuwe onderwijsomgeving voor de Universiteit van Maastricht ((BREEAM 4, WELL Silver, NoM en energieneutraal) zijn andere voorbeelden van duurzame innovaties.

Over Thomas Bögl

Na zijn architectuurstudie aan de Technische Universiteit van Berlijn specialiseerde Thomas zich in milieuwetenschappen aan de Universiteit van Oost-Londen om vervolgens opleidingen als bouwbioloog en in Cradle to Cradle te volgen. Thomas deelt zijn kennis door (gast) docentschap en lezingen op Universiteiten, scholen en congressen. Hij neemt zitting in jury’s, adviseert de overheid en schrijft columns waar hij de lezer prikkelt met zijn visie over duurzaamheid.

De gebouwen die we ontwerpen en realiseren moeten gebruikers maximaal ondersteunen en gezonder maken. Dat laatste lukt alleen als je voor de mens bouwt.
Thomas Bögl

Wat is de ABN AMRO Duurzame 50?

De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer betreffende duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. De lijst weerspiegelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van duurzaamheid in de bouw en vastgoedsector. Ieder jaar vraagt de vakjury, onder leiding van de winnaar van de vorige editie, zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen. In de top 50 staan de koplopers die de agenda zetten, samenwerken en creativiteit en vernieuwing inbrengen om de gebouwde omgeving echt duurzamer te maken.

Een jury beoordeelt op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking.

Gerelateerde projecten

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op