Nieuws

Documentaire: Niekée, Facilitair Centrum VMBO (2007)

dinsdag 4 jun. 2019

“We moeten verwonderingspaleizen bouwen”, aldus schoolleider en onderwijskunstenaar Sjef Drummen over hoe scholen er volgens hem uit moeten zien. En dat is precies wat hij heeft gedaan voor Niekée in Roermond. “Wanneer kom je nou een klimwand in een school tegen! Deze school straalt creativiteit uit”, vertelt oud-leerling Steef den Elzen over het gebouw. In deze video bekijken we Niekée door de ogen van Sjef en Steef. Sjef was als schoolleider intensief betrokken bij de totstandkoming van dit schoolgebouw en Steef was een van de eerste leerlingen die er les kreeg.

Deze video is speciaal gemaakt voor ons honderdjarig jubileum. Meer dan 1000 gebouwen hebben wij in die tijd gebouwd of getransformeerd. Toekomstbestendige gebouwen, die zich gemakkelijk laten aanpassen en daardoor uitnodigen tot lang gebruik. Gezonde gebouwen, die mensen uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Om dit te vieren zijn van vier karakteristieke gebouwen uit ons oeuvre korte video’s gemaakt, waaronder het Niekée in Roermond. 

In 2007 ontwierpen wij dit multifunctionele onderwijsgebouw voor VMBO. Later in 2014 werd er de leerroute Agora aan toegevoegd. Het gebouw ondersteunt het natuurlijke leerinstinct en interesses van de leerlingen. Een fysieke omgeving die de verwondering stimuleert en ruimtes waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op