Nieuws

Carina Nørregaard nieuwe partner bij LIAG

vrijdag 10 sep. 2021

Per 1 september 2021 is Carina Nørregaard toegetreden als partner van LIAG architecten en bouwadviseurs. Het is voor het eerst in de meer dan 100-jarige geschiedenis van het bureau dat er een vrouw aan het roer van de Haagse maatschap staat. Nørregaard gaat zich als partner onder meer bezighouden met de kwaliteitsverbetering van het bureau en de invloed van gebouwen op het functioneren en welbevinden van de mens. Met het toetreden van Carina tot de directie verwacht het bureau de dienstverlening naar een nog hoger architectonisch en professioneel niveau te tillen waarmee ze hun opdrachtgevers nog beter van dienst kunnen zijn in het realiseren van architectuur van het geluk.

Nørregaard heeft zich binnen LIAG onder meer gespecialiseerd in vernieuwende scholenbouwprojecten, zoals de eerste C2C school in NL: Lyceum Schravenlant in Schiedam, het Frits Philips lyceum in Eindhoven en de circulaire transformatie van Tapijn voor Maastricht University. Ook was ze als project-architect betrokken bij de realisatie van het nieuwe onderwijsgebouw Aurora op de Wageningen Campus, dat dit onderwijsjaar recentelijk in gebruik is genomen. Daarnaast richt ze zich op (ontwerpend) onderzoek naar de ideale intensive care omgeving en het laboratorium van de toekomst.

Onlangs rondde ze een Masterclass Omgevingspsychologie af aan de UvA over de psychologische processen die bepalend zijn voor de wisselwerking tussen mens en omgeving en hoe je daar als architect op in kan spelen. “In de toekomst ga ik voor LIAG verder werken aan fijne leefomgevingen waarin de mens centraal staat. Gebouwen met karakter die goed passen bij de organisatie en gebruikers. Met gevoel voor zowel omgeving, materiaal en de menselijke maat als de sociale context. Duurzame gebouwen die mensen bij elkaar brengen.” aldus Nørregaard.

Thomas Bögl noemt de benoeming van Norregaard als nieuwe partner een logische stap voor het bureau. “Carina is altijd op zoek naar de beste oplossing voor de daadwerkelijke vraag van de klant. Dit doet ze met een scherp oog voor de mens waarvoor het gebouw dient. Haar interesse en verdieping in de omgevingspsychologie sluit bijzonder goed aan bij de doelen die LIAG nastreeft. Met deze insteek versterken we en bouwen we onze speerpunten met betrekking tot duurzaamheid en mensgerichte architectuur verder uit. En we garanderen onze opdrachtgevers een zeer competente, secure en bevlogen aanspreekpartner die richting en vorm weet te geven aan de onderwerpen van de toekomst.”

Carina Nørregaard is de vierde partner binnen LIAG naast bouwadviseur Arie Aalbers en architecten Erik Schotte en Thomas Bögl. Nørregaard (Denemarken, 1978) maakt sinds 2005 deel uit van het LIAG team nadat ze afstudeerde aan The Royal Danish Academy of Fine Arts, School of Architecture.

Over LIAG
LIAG is een full circle architectenbureau met een rotsvaste visie: architectuur moet voorwaarden scheppen voor het geluk van haar gebruikers. Dat betekent dat het bureau alle diensten en expertises in huis heeft voor de volledige levensloop van een gebouw. Door zo vroeg en lang mogelijk bij een project betrokken te zijn, kan LIAG het meeste voor hun klanten betekenen. Want een gebouw is pas geslaagd als het een plek is waar mensen zich thuis voelen. Als het uitnodigt tot ontmoeting. En een positieve bijdrage levert aan zijn omgeving. Een geslaagd gebouw toont respect voor de gebruikers en is gebouwd met respect voor onze planeet.

LIAG is in 1919 opgericht door Dirk Roosenburg, tijdgenoot van architecten als Dudok, Oud en Rietveld. Zijn visie was niet anders dan die van LIAG vandaag: gebouwen ontwerpen die mensen gelukkig maken en waarde toevoegen aan de maatschappij. Veel van zijn gebouwen zijn inmiddels Rijksmonument, waaronder de voormalig hoofdkantoren van Philips en KLM, de Lichttoren in Eindhoven en het Apollo House in Amsterdam.


Beeld: Robert Tjalondo

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op