agenda

Event

Dag van de Bouw / Dag van de Architectuur

zaterdag 8 jun. 2024 | 10.00 uur - 13.00 uur

Wat gaat er gebeuren met het monumentale pand van V&D/Hudson’s Bay in Den Haag? Deze vraag houdt veel Hagenezen en Hagenaars bezig. Terwijl zich op straatniveau al snel kleinere winkels vestigden, bleven de bovenliggende verdiepingen – met een oppervlakte van zo’n 20.000 vierkante meter in totaal – lange tijd leeg.

Van leegstaand warenhuis naar bruisend universitair centrum
Er is goed nieuws: CBRE, de Gemeente Den Haag en de Universiteit Leiden hebben hun krachten gebundeld om een universiteit in het hart van de binnenstad te huisvesten. En met succes! Later sloten ook TU Delft, de Open Universiteit en Universiteiten van Nederland zich aan. De herontwikkeling van een leegstaand warenhuis tot Campus Den Haag is daarmee een feit.

Hoewel de herontwikkeling van een warenhuis tot kennishub misschien niet voor de hand ligt, is het een zeer logische keuze. Enerzijds benutten we zo optimaal het aanwezige gebouwpotentieel, zoals de grote overspanningen, riante verdiepingshoogte en ruime vloervelden. Anderzijds dragen we bij aan een levendig en veilig winkelgebied.

Dag van de Bouw / Dag van de Architectuur
Ben je benieuwd? Tijdens de Dag van de Bouw en de Dag van de Architectuur openen we de deuren van deze bouwplaats. Dit is je kans op een uniek kijkje achter de schermen! Er is een speciale route door het pand uitgestippeld met informatie over de architectuur en de grootschalige verbouwing (die onder leiding van Van Wijnen Dordrecht plaatsvindt).

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op