innovatieve hangconstructie

Hoofdkantoor Philips Benelux (documentaire)

In de video bekijken we het hoofdkantoor van Philips Benelux door de ogen van Danielle Hamelink en Peter Baijens. Danielle is social mediamanager bij Philips en vindt het geweldig dat ze nu werkt in het gebouw waar ze tijdens haar kindertijd vaak langsreed. Peter heeft vlak na oplevering een storingloze ruimte gebouwd voor de radio’s van Philips. Zijn favoriete plek in het gebouw was het dakterras “met een fenomenaal uitzicht over Eindhoven en omgeving”.

Jaar:
1963

Opdrachtgever:
Philips

Locatie:
Eindhoven

Status:
Rijksmonument


Deze aflevering zet het hoofdkantoor van Philips Benelux, Eindhoven in de schijnwerpers. Het heeft een opvallende hangconstructie en is in 1963 ontworpen door architectenbureau Roosenburg, Verhave, Luyt en De Jongh, nu LIAG architecten en bouwadviseurs. Het rijksmonumentale gebouw heeft een betonnen kern. De vloeren hangen aan de kern door middel van hangstijlen aan stalen spanten. Hierdoor zijn er geen dragende kolommen op de verdiepingen en is het gebouw grotendeels vrij indeelbaar. In 2001 is het gebouw door LIAG gerenoveerd.

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag