De Nieuwe Drie Ranken

Locatie: Apeldoorn
Opdrachtgever: Projectbureau DN3R
Functie: Wijkcentrum, bestaande uit: kerk, kerkcafé, vergaderplaza, jeugdcentrum, ouderencentrum en rouwcentrum

In samenwerking met Van Ouwerkerk Architecten heeft LIAG de pitch gewonnen middels een architectenselectie voor de nieuwbouw van wijkcentrum De Nieuwe Drie Ranken in Apeldoorn. Het wijkcentrum is een multifunctioneel centrum bestaande uit een kerk, een jeugdcentrum, een ouderencentrum, een vergaderplaza en een rouwcentrum.

De basis van het ontwerp is symmetrisch van opzet: de kerkzaal, de centrale ontmoetingsruimte en de binnentuin zijn achter elkaar op een as gepositioneerd. Haaks op deze as bevindt zich de hoofdrouting: een binnenstraat met de centrale ontmoetingsruimte, welke de wijk met het achtergelegen Violierenplein verbindt. De diverse hoofdfuncties zijn rondom een centraal gelegen binnentuin gepositioneerd. De binnentuin zorgt voor licht en zicht. Aan het Violierenplein bevindt zich het kerk café waar in de zomerperiode gebruik gemaakt kan worden van de riante terrassen.