Renovatie OBS De Plataan

Locatie: Pernis
Opdrachtgever: Stichting BOOR, gemeente Rotterdam
Functie: Basisschool met gymzaal

De Plataan is een openbare basisschool in het dorp Pernis. De Plataan verzorgt onderwijs aan kinderen vanaf 4 jaar. Het schoolgebouw is gedateerd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. LIAG heeft een ontwerp gemaakt dat weer zorgt voor een fijne leer- en leefomgeving die voldoet aan de hedendaagse eisen op het gebied van onderwijs. Na de renovatie dient het gebouw te voldoen aan Frisse Scholen klasse B moet het gebouw weer 20 jaar mee kunnen.

De binnen- en de buitenkant van het gebouw worden aangepakt. Zo worden er onder meer nieuwe verlichting en een goed ventilatiesysteem aangebracht voor een gezonder binnenklimaat voor de kinderen.

Met een nieuwe verwarmingsinstallatie en verbeterde gevel- en dakisolatie wordt het gebouw ook een stuk energiezuiniger. Daarnaast wordt er een speellokaal op het binnenterrein aangebouwd en wordt het bestaande speellokaal omgebouwd tot twee nieuwe leslokalen. Dit houdt in dat de twee noodlokalen na de renovatie gaan verdwijnen

De renovatie is een samenwerkingsverband tussen De Plataan, stichting BOOR en de gemeente Rotterdam en wordt uitgevoerd door bouwonderneming Meerbouw Rotterdam B.V.