MFA Noord

Locatie: Veldhoven
Opdrachtgever: Gemeente Veldhoven
Functie: Multifunctionele accommodatie, basisschool, speciaal onderwijs, BSO en KDO

Vijf verschillende gebruikers, waaronder een basisschool en een school voor speciaal onderwijs onder één dak halen hun meerwaarde aan een overmaat van ruimte en faciliteiten die gezamenlijk worden gebruikt.

Het ontwerp heeft een uitgesproken vormgeving en kleuren schema dat het gebouw een duidelijke plek in de wijk geeft. Hierdoor wordt het gebouw een aantrekkelijke plek om te zijn wat de participatie van omwonenden en het gebruik van het wijkcentrum verhoogt. Dit versterkt weer de identiteit en gemeenschapsgevoel voor dit deel van Veldhoven.

Het gebouw is gericht op ontmoeting en participatie waarbij het kind centraal staat. Het dorpsplein in het midden van het gebouw dient als multifunctionele ontmoetingsruimte voor iedereen. Hierdoor wordt het gebouw een aantrekkelijke plek om te zijn. Dit verhoogt de participatie van omwonenden en het gebruik van het wijkcentrum. De heuvel die de aula op de eerste verdieping van de MFA verbindt met het buitenterrein kan gebruikt worden als speel-, onderwijsplek of tribune. op deze manier wordt de MFA zeer benaderbaar en uitnodigend.

“De toegepaste duurzame maatregelen zorgen voor een comfortabel schoolgebouw met een zeer goed binnenklimaat conform frisse scholen klasse A.”