Frits Philips lyceum-mavo

Locatie: Eindhoven
Opdrachtgever: Stichting Eindhovens Christelijk Voortgezet Onderwijs (SECVO)
Functie: Onderwijsgebouw Voortgezet Onderwijs vmbo-t-havo-vwo inclusief sportaccommodatie

Eindhoven krijgt een nieuwe school: het Frits Philips lyceum-mavo. LIAG heeft in nauwe samenwerking met de gebruikers het ontwerp gemaakt waarin de ontwikkeling van de leeringen centraal staat.

Frits Philips Lyceum-mavo is een school voor VMBO-t, HAVO en VWO en biedt onderdak aan 1.650 leerlingen. De school ontstaat uit de fusie van het Lyceum Bisschop Bekkers en het Christiaan Huygens College aan de Broodberglaan.

Bij de nieuwe huisvesting is er veel aandacht voor kleinschaligheid, ontwikkeling van de leerlingen en goed contact tussen docent en leerlingen. In het ontwerp zijn de wensen en aandachtspunten van de huidige leerlingen, hun ouders en de medewerkers meegenomen. Door middel van enquêtes, workshops en spreekuren heeft LIAG de wensen van alle gebruikers in kaart gebracht en vertaald naar een nieuwe moderne en transparante leeromgeving. 

Het gebouw krijgt een onderscheidende uitstraling met een driedimensionale gevel die een steeds veranderend gevelbeeld schept als je er langs rijdt. Elk perspectief biedt een ander verrassend en fris kleuren-schema. De bestaande sporthal wordt getransformeerd, voorzien van een nieuwe kantine en is volledig geïntegreerd in het ontwerp van de nieuwbouw.

Er is extra aandacht gegeven aan energiezuinige verlichting en een binnenklimaat dat de ontwikkeling van de leerling maximaal ondersteunt.