Sportaccommodatie Loevenhoutsedijk

Locatie: Utrecht
Opdrachtgever: Gemeente Utrecht
Functie: multifunctionele sportaccommodatie

Op sportpark Loevenhoutsedijk in Overvecht Utrecht staat een nieuwe sportaccommodatie. Met de nieuwe sporthal wil de gemeente Utrecht meer ruimte voor bewegingsonderwijs, georganiseerde sporten en buurtactiviteiten creëren. De sporthal wordt overdag gebruikt door leerlingen van het nabijgelegen Trajectum College. Daarnaast maakt korfbalvereniging Synergo gebruik van de nieuwe sportvoorziening. Zij hebben ook een kantine in het complex.

Slim en efficiënt ruimtegebruik 
Het uitnodigende gebouw heeft een duidelijke herkenbare, dynamische uitstraling en is overdag en in de avond-/weekenduren goed benaderbaar. Het is een compact gebouw met een slim en efficiënt ruimtegebruik. De verschillende onderdelen in het gebouw kunnen afzonderlijk van elkaar functioneren en kunnen tevens ingezet worden voor evenementen. Er zwordt gebruik gemaakt van duurzame materialen die een doelmatig karakter hebben, tevens ten behoeve van het onderhoud. Het bezoek aan de sportaccommodatie zal een plezierige, energieke ervaring gaan opleveren voor de gebruikers.

Hoge -fossiele- energiezuinigheid
De gemeente Utrecht streeft naar een zeer duurzame sportaccommodatie en stelt hoge eisen aan duurzaamheid op alle GPR thema’s als energiezuinigheid, materiaalgebruik, binnenmilieu, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. De gemeente hecht expliciet aan een hoge -fossiele- energiezuinigheid. Bijzonder is bovendien dat voor de bescherming van de natuur in de stad er in het ontwerp een verblijf wordt gecreëerd voor de gewone dwergvleermuis.

In samenwerking met Bouwbedrijf Mertens heeft LIAG de sportaccommodatie ontworpen en gerealiseerd (Design & Build). 

foto's: Mart Stevens Projectfotografie