Feestelijk startsein bouw Kindcentrum BuitenRijck RijswijkBuiten
http://liag.nl/media/filer_public/2017/04/13/fot-start_bouw_web.jpg

Op donderdag 13 april 2017 heeft Wethouder Nicole Dierdorp samen met leerlingen van Kindcentrum BuitenRijck op spectaculaire wijze de feestelijke handeling verricht in verband met de start bouw van het nieuwe Kindcentrum BuitenRijck in RijswijkBuiten. Het Kindcentrum BuitenRijck biedt kinderen van 0 tot 12 jaar doorlopende speel-, leer- en ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen de leerpleinen 0-6 en 6-12 jaar gaan onderwijs en kinderopvang hand in hand. SMT Bouw & Vastgoed uit Rosmalen is verantwoordelijk voor de uitvoering voor dit markante gebouw. Het duurzame ontwerp is van LIAG.
LIAG ontwerpt sportaccommodatie Talent Centraal Nijmegen
http://liag.nl/media/filer_public/2017/04/11/1705-render05_600x314px.jpg

Gemeente Nijmegen heeft besloten een breedte- en topsportaccommodatie voor o.a. turnen en judo te realiseren genaamd ‘Talent Centraal Nijmegen (TCN). Na een Design&Build aanbestedingsprocedure is de bouw van de sportfaciliteit definitief gegund aan Mertens Bouwbedrijf. LIAG is verantwoordelijk voor het architectonisch- en bouwkundig ontwerp dat in samenwerking met opdrachtgever en gebruikers gerealiseerd wordt.
Nieuwbouw Rivers International School Arnhem geopend
http://liag.nl/media/filer_public/2017/03/28/dsc_8305_bew.jpg

Foto: Joppe Fotografie

Op maandag 27 maart 2017 is het nieuwe schoolgebouw van Rivers International School Arnhem officieel geopend. De door LIAG ontworpen nieuwbouw is gerealiseerd op een prominente plek in de Arnhemse groeiwijk Schuytgraaf.
Prijsvraag zorg, wonen en ondersteuning
http://liag.nl/media/filer_public/2017/03/14/liag-blog-prijsvraag-who-cares.jpg

WHO CARES is een prijsvraag op het snijvlak van zorg, wonen en ondersteuning. Er wordt gezocht naar innovatieve en toekomstgerichte visies op de Nederlandse woonwijken. Aandachtspunten zijn veranderingen in de zorg, ondersteuning en de vergrijzing.
Seminar: De ideale mbo-leeromgeving
http://liag.nl/media/filer_public/2017/02/28/uitnodiging_seminar.jpg

De nieuwe draai organiseert op woensdag 22 maart te Deltion College in Zwolle een seminar voor o.a. bestuurders, directeuren, vastgoedmanagers en facility managers van (mbo-)leeromgevingen. Een inspirerende middag rondom energieopwekkende mbo-leeromgevingen, waarin leerling en medewerker centraal staan. Onder andere architect Thomas Bögl (LIAG), Ton Wennink (Onderwijsgroep Noord) en Jan Joost Mestebeld (draaijer+partners) delen hun inzichten, adviezen en ervaringen op dit gebied. U hoort wat ‘de ideale mbo-leeromgeving’ de leerling en medewerker oplevert, nu en in de toekomst, en hoe u deze kunt realiseren.
Arbeiten in Holland
Unser Büro ist eines der tonangebenden Büros auf dem Gebieten von nachhaltigem Design in Holland. Seit beinahe 100 Jahren arbeiten wir national und international an anspruchsvollen Projekten hauptsächlich im öffentlichen Bereich.
Fachliche Kompetenz, kommunikative Fähigkeiten, und Mut beim entwerfen zeichnen unsere Mitarbeiter und Mitarbeiterinnen aus. Qualifizierter Nachwuchs und langjährige Berufserfahrung sichern gemeinsam das gesamte Leistungsspektrum ab – vom Wettbewerb bis zur Bauleitung.

Wir suchen engagierte/n deutsche Architekten/-in für die Entwurfs- und Ausführungsplanung für unser Büro in Den Haag in den Niederlanden.
Mondriaan tot Dutch Design
http://liag.nl/media/filer_public/2017/02/10/100jr_de_stijl_web.jpg

In 2017 is het 100 jaar geleden dat De Stijl is opgericht. Nederland viert dit met het feestjaar Mondriaan tot Dutch Design. Ontwerp van LIAG voor gebouw ROC Mondriaan Den Haag past mooi in dit thema.
Officiële opening nieuwbouw Eduwiek Hoogeveen
http://liag.nl/media/filer_public/2017/02/03/1330-170203-fot-nb-web-2.jpg

Een unieke gebeurtenis vond op vrijdagmiddag 3 februari plaats aan de Voltastraat in Hoogeveen. Na een intensief bouwproject staat daar een indrukwekkend nieuw schoolgebouw: Eduwiek. De nieuwbouw van deze school voor regulier en speciaal voortgezet onderwijs officieel geopend. Eduwiek biedt ieder kind een passende plek voor onderwijs, zorg en begeleiding. Een uniek onderwijsconcept dat LIAG heeft vertaald in een fris en robuust gebouw met een zachte uitstraling.
Artikel over IKC Toverberg Zoetermeer in Schooldomein
http://liag.nl/media/filer_public/2016/12/06/161130-pub-ikc_toverberg-schooldomein.jpg

De redactie van Schooldomein heeft in de november editie (Schooldomein nr 2) een mooi artikel gemaakt over ons ontwerp voor IKC De Toverberg in Zoetermeer. > Lees hier het artikel genaamd 'IKC De Toverberg Zoetermeer verbindt gebruikers en wijk. Een gebouw dat positivisme uitstraalt.'
15e Architectuur Biënnale in Venetië succesvol afgesloten
http://liag.nl/media/filer_public/2016/11/28/161128-poter-epea-biennale.jpg

Op zondag 27 november jl. sloot in Venetië de 15e Architectuur Biënnale met als motto ‘Reporting from the front’. Deze internationale Architectuurtentoonstelling telde dit jaar meer dan 260.000 bezoekers. Pritzker-prijswinnaar en directeur Alejandro Aravena opende op 28 mei 2016 deze tentoonstelling met 88 deelnemers uit 37 verschillende landen. Trots zijn wij dat ook een project van LIAG de afgelopen zes maanden in een van de tentoonstellingszalen in het Centrale Paviljoen van de Giardini werd gepresenteerd. De nieuwbouw van Lyceum Schravenlant, de eerste C2C-school in Nederland, maakte onderdeel uit van de expositie getiteld ‘Celebrating our human footprint: A building like a tree – A city like a forest’ die door EPEA en Prof. Michael Braungart is samengesteld.
Hoogste punt nieuwbouw Frits Philips lyceum-mavo Eindhoven
http://liag.nl/media/filer_public/2016/10/18/161018-fot-frits_philips_hoogste_punt-web.jpg


Wederom heeft een van onze projecten het hoogste punt van de bouw bereikt. Deze keer in het zuiden van Nederland. Op 18 oktober 2016 is op feestelijke wijze het bereiken van het 'hoogste punt' van de nieuwbouw van het Frits Philips lyceum-mavo in Eindhoven gevierd. Het project, bestaande uit 11.000 m² nieuwbouw en 2000 m² duurzame transformatie van de sporthal, wordt gebouwd door Wijnen Bouw uit Someren.
Nieuwbouw Prinses Máxima Centrum bereikt hoogste punt
http://liag.nl/media/filer_public/2016/10/14/hoogste-punt-pmc2_web.jpg

Bron: Prinses Máxima Centrum

Een nieuwe mijlpaal voor het Prinses Máxima Centrum: het hoogste punt van de nieuwbouw op het Utrechts Science Park werd donderdag 13 oktober 2016 bereikt. Bij dit zogenaamde ‘Pannenbier’ moment werd feestelijk stilgestaan. De bouwers die op het ogenblik aan het nieuwe research- en zorgcentrum voor kinderen met kanker werken, werden bedankt voor het bereiken van deze belangrijke stap.
Bouw IKC de Toverberg Zoetermeer magisch gestart
http://liag.nl/media/filer_public/2016/10/13/1603-161013-fot-start_bouw_web.jpg

Op 13 oktober 2016 heeft op een feestelijke wijze de officiële handeling plaatsgevonden voor de start van de bouw van IKC de Toverberg in Zoetermeer. Wethouder Isabelle Vugs en Pieter Gilden, lid college van bestuur van de Unicoz onderwijsgroep heetten alle aanwezigen welkom. Daarna werd op een spectaculaire wijze samen met enkele leerlingen een impressie van hun nieuwe school onthuld. Na een magische tovernaarsshow werd aan alle aanwezigen door architect Carina Nørregaard een 3-dimensionale presentatie gegeven van het nieuwe gebouw.
Geslaagde bureaudag in Rotterdam
http://liag.nl/media/filer_public/2016/10/04/160930-fot-burodag-rotterdam-02-web1.jpg

De LIAG-bureaudag vond dit jaar plaats in Rotterdam met als eerste programmaonderdeel een bezoek aan Studio RAP. We werden rondgeleid door Lucas ter Hall, een van de co-founders van RAP en tevens oud-stagiair van LIAG. Studio RAP is een architectonische ontwerp- en fabricagebureau. De toepassing van industriële robots in de architectuur geeft RAP de kans om duurzamere, expressieve architectuur te realiseren. Nieuwsgierig hoe dat werkt? Kijk dan eens op hun website.
Woontoren UP-living goedgekeurd door Welstand Utrecht
http://liag.nl/media/filer_public/2016/10/04/1207-160615-deknivo_richting_toren-zonder-dakrand_600x400px.jpg

Op het terrein van het voormalige St. Antonius Ziekenhuis komt een studentencampus tot leven naast de ontwikkeling van grondgebonden woningen. Het volledige terrein moet straks ruimte gaan bieden aan jonge gezinnen, studenten en starters. De Commissie Welstand en Monumenten Utrecht heeft het ontwerp van LIAG voor een woontoren onlangs goed gekeurd. De woontoren van circa zeventig meter hoog wordt de eyecatcher van Up Living.
Heropening gerenoveerd Faculteitsgebouw Economie en Management Arnhem
http://liag.nl/media/filer_public/2016/09/15/160912-fot-heropening_fem_arnhem-03_web.jpg

Burgemeester van Arnhem, Herman Kaiser, Faculteitsdirecteur Theo Joosten en Frank Stöteler, lid van het College van Bestuur heropenden samen het vernieuwde faculteitsgebouw Faculteit Economie en Management op de Arnhemse HAN-campus. Na twintig jaar en na wat kleine verbouwingen werd het tijd het gebouw meer aan te passen aan de eisen van deze tijd. LIAG heeft in haar ontwerp diverse open ruimtes gecreëerd voor samenwerking en ontmoeting waar het kleinschalige en herkenbaarheid voor de opleidingen in het gebouw zijn behouden. Nu heeft elke opleiding een eigen ontmoetingsplek ‘homebase’ in het gebouw. 
Feestelijke Opening van het vernieuwde Stadion Woudestein
http://liag.nl/media/filer_public/2016/09/12/1513-fot-web.jpg

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd SBV Excelsior tegen Heracles Almelo werd op zaterdag 10 september 2016 het vernieuwde Stadion Woudestein geopend. Wethouder Adriaan Visser van Rotterdam, voorzitter SBV Excelsior Albert de Jong en supporter Romano van der Steen mochten op de knop drukken waarmee het stadion werd heropend. Tijdens de zomerstop 2016 zijn twee hoeken van Stadion Woudestein dichtgebouwd. SBV Excelsior leefde al geruime tijd met de ambitie om haar stadion uit te breiden. LIAG heeft hiervoor een ontwerp gemaakt waarbij er o.a. 750 extra plaatsen gerealiseerd konden worden. 
RijswijkBuiten krijgt nieuw Kindcentrum BuitenRijck
http://liag.nl/media/filer_public/2016/09/08/1613-160212-ren-v3-600x400px.jpg

Het ontwerpteam van het Kindcentrum BuitenRijck, bestaande uit SMT, LIAG en Ingenieursbureau KVMC, realiseert in opdracht van de gemeente Rijswijk de nieuwbouw van het Kindercentrum BuitenRijck. Het project zal in een Design & Build overeenkomst (UAV-Gc) worden uitgevoerd. Op 5 september 2016 hebben Wethouders Nicole Dierdorp en Ronald van der Meij van de gemeente Rijswijk het contract ondertekend voor de realisatie van de nieuwbouw van het Kindcentrum in RijswijkBuiten. Een bijzonder project in de nieuwe woonwijk in ontwikkeling RijswijkBuiten.
Onze nieuwsbrief is uit: LIAG zomertips
http://liag.nl/media/filer_public/2016/07/22/160721-header_nb-groot-blog.jpg

De zomer is in volle gang! Voor velen weer een moment om eropuit te gaan en te genieten van een welverdiende vakantie. Een aantal van onze projecten zijn de komende maanden ook over de grens tentoongesteld. Ga je naar Venetië of Zweden, lees dan zeker onze zomertips in onze nieuwsbrief.
Schetsontwerp Gymworld Zoetermeer gepresenteerd
http://liag.nl/media/filer_public/2016/07/08/1527-ren-liag-01_blog.jpg

Wintersport in SnowWorld, gymnastiek en turnen in Gymworld. Dat is het plan van de Zoetermeerse gemeenteraad. In maart 2018 moet het 12 miljoen euro kostende project af zijn en staat er aan de Amerikaweg een toonaangevende turn- en gymnastiekaccommodatie ontworpen door LIAG. Maandagavond mochten buurtbewoners schieten op de uitwerking van de plannen.
aanmelden LIAGnieuwsbrief
LIAG is ...
een integraal werkend architectenbureau met een eigen bouwadviesafdeling. Samen met onze opdrachtgevers behalen wij het maximale resultaat binnen de geformuleerde kaders en ambities. Onze professionaliteit is in de praktijk zichtbaar in alle fasen van het ontwerp- en bouwproces. >
Vacatures
Klik hier voor een overzicht van al onze vacatures:

• Bouwkundig tekenaar (m/v)
• Engagierte/n deutsche Architekten/-in
• Praktikumsplatz Masterstudenten Architektur.
• Stagiair(e) PR, Marketing & Communicatie


Agenda 2017
• 12 april 2017: Building Holland • Lezing door Thomas Bögl getiteld: 'Van circulariteit naar welbevinden'. >

LIAG @ WORK

Project uitgelicht


MVC Transvaal is een multifunctioneel vrijetijdscentrum van 60.000 m2 in de wijk Transvaal in Den Haag. Het plan voor dit nieuwe gebouw is tot stand gekomen volgens het Medina concept.
Sinds 2014 partner Duurzaam Gebouwd
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/11/04/liag_logo_partner_duurzaam_gebouwd_web.jpg
LIAG is toegetreden als partner van Duurzaam Gebouwd, hét kennisplatform over duurzaam bouwen.
BREEAM
http://liagfollow.alwaysdata.net/media/filer_public/2013/03/21/0000_n142_webprojects.jpg
Een aantal van onze teamleden hebben het BREEAM-Expert certificaat in bezit waarmee zij onafhankelijk aan derden gebouwen mogen en kunnen beoordelen op hun duurzaamheid.
Stichting Sibusiso NL Tanzania
http://dlcache.com/thumbs/c04/sibusiso.nl.gif

Het Sibusiso programma in Tanzania is een uniek programma voor verstandelijk gehandicapte kinderen en hun families. Sibusiso is een centrum waar kinderen tijdelijk worden opgenomen en waar tal van activiteiten plaatsvinden. Daarnaast is het programma ‘community based’, wat wil zeggen dat het ook in dorpen, waar de kinderen vandaan komen, actief is.

Arie Aalbers is voorzitter van het bestuur van de stichting.
1 2 3 4 5 6 7 ...             Volgende