Mondriaan tot Dutch Design
http://liag.nl/media/filer_public/2017/02/10/100jr_de_stijl_web.jpg

In 2017 is het 100 jaar geleden dat De Stijl is opgericht. Nederland viert dit met het feestjaar Mondriaan tot Dutch Design. Ontwerp van LIAG voor gebouw ROC Mondriaan Den Haag past mooi in dit thema.
Officiële opening nieuwbouw Eduwiek Hoogeveen
http://liag.nl/media/filer_public/2017/02/03/1330-170203-fot-nb-web-2.jpg

Een unieke gebeurtenis vond op vrijdagmiddag 3 februari plaats aan de Voltastraat in Hoogeveen. Na een intensief bouwproject staat daar een indrukwekkend nieuw schoolgebouw: Eduwiek. De nieuwbouw van deze school voor regulier en speciaal voortgezet onderwijs officieel geopend. Eduwiek biedt ieder kind een passende plek voor onderwijs, zorg en begeleiding. Een uniek onderwijsconcept dat LIAG heeft vertaald in een fris en robuust gebouw met een zachte uitstraling.
Artikel over IKC Toverberg Zoetermeer in Schooldomein
http://liag.nl/media/filer_public/2016/12/06/161130-pub-ikc_toverberg-schooldomein.jpg

De redactie van Schooldomein heeft in de november editie (Schooldomein nr 2) een mooi artikel gemaakt over ons ontwerp voor IKC De Toverberg in Zoetermeer. > Lees hier het artikel genaamd 'IKC De Toverberg Zoetermeer verbindt gebruikers en wijk. Een gebouw dat positivisme uitstraalt.'
15e Architectuur Biënnale in Venetië succesvol afgesloten
http://liag.nl/media/filer_public/2016/11/28/161128-poter-epea-biennale.jpg

Op zondag 27 november jl. sloot in Venetië de 15e Architectuur Biënnale met als motto ‘Reporting from the front’. Deze internationale Architectuurtentoonstelling telde dit jaar meer dan 260.000 bezoekers. Pritzker-prijswinnaar en directeur Alejandro Aravena opende op 28 mei 2016 deze tentoonstelling met 88 deelnemers uit 37 verschillende landen. Trots zijn wij dat ook een project van LIAG de afgelopen zes maanden in een van de tentoonstellingszalen in het Centrale Paviljoen van de Giardini werd gepresenteerd. De nieuwbouw van Lyceum Schravenlant, de eerste C2C-school in Nederland, maakte onderdeel uit van de expositie getiteld ‘Celebrating our human footprint: A building like a tree – A city like a forest’ die door EPEA en Prof. Michael Braungart is samengesteld.
Hoogste punt nieuwbouw Frits Philips lyceum-mavo Eindhoven
http://liag.nl/media/filer_public/2016/10/18/161018-fot-frits_philips_hoogste_punt-web.jpg


Wederom heeft een van onze projecten het hoogste punt van de bouw bereikt. Deze keer in het zuiden van Nederland. Op 18 oktober 2016 is op feestelijke wijze het bereiken van het 'hoogste punt' van de nieuwbouw van het Frits Philips lyceum-mavo in Eindhoven gevierd. Het project, bestaande uit 11.000 m² nieuwbouw en 2000 m² duurzame transformatie van de sporthal, wordt gebouwd door Wijnen Bouw uit Someren.
Nieuwbouw Prinses Máxima Centrum bereikt hoogste punt
http://liag.nl/media/filer_public/2016/10/14/hoogste-punt-pmc2_web.jpg

Bron: Prinses Máxima Centrum

Een nieuwe mijlpaal voor het Prinses Máxima Centrum: het hoogste punt van de nieuwbouw op het Utrechts Science Park werd donderdag 13 oktober 2016 bereikt. Bij dit zogenaamde ‘Pannenbier’ moment werd feestelijk stilgestaan. De bouwers die op het ogenblik aan het nieuwe research- en zorgcentrum voor kinderen met kanker werken, werden bedankt voor het bereiken van deze belangrijke stap.
Bouw IKC de Toverberg Zoetermeer magisch gestart
http://liag.nl/media/filer_public/2016/10/13/1603-161013-fot-start_bouw_web.jpg

Op 13 oktober 2016 heeft op een feestelijke wijze de officiële handeling plaatsgevonden voor de start van de bouw van IKC de Toverberg in Zoetermeer. Wethouder Isabelle Vugs en Pieter Gilden, lid college van bestuur van de Unicoz onderwijsgroep heetten alle aanwezigen welkom. Daarna werd op een spectaculaire wijze samen met enkele leerlingen een impressie van hun nieuwe school onthuld. Na een magische tovernaarsshow werd aan alle aanwezigen door architect Carina Nørregaard een 3-dimensionale presentatie gegeven van het nieuwe gebouw.
Geslaagde bureaudag in Rotterdam
http://liag.nl/media/filer_public/2016/10/04/160930-fot-burodag-rotterdam-02-web1.jpg

De LIAG-bureaudag vond dit jaar plaats in Rotterdam met als eerste programmaonderdeel een bezoek aan Studio RAP. We werden rondgeleid door Lucas ter Hall, een van de co-founders van RAP en tevens oud-stagiair van LIAG. Studio RAP is een architectonische ontwerp- en fabricagebureau. De toepassing van industriële robots in de architectuur geeft RAP de kans om duurzamere, expressieve architectuur te realiseren. Nieuwsgierig hoe dat werkt? Kijk dan eens op hun website.
Woontoren UP-living goedgekeurd door Welstand Utrecht
http://liag.nl/media/filer_public/2016/10/04/1207-160615-deknivo_richting_toren-zonder-dakrand_600x400px.jpg

Op het terrein van het voormalige St. Antonius Ziekenhuis komt een studentencampus tot leven naast de ontwikkeling van grondgebonden woningen. Het volledige terrein moet straks ruimte gaan bieden aan jonge gezinnen, studenten en starters. De Commissie Welstand en Monumenten Utrecht heeft het ontwerp van LIAG voor een woontoren onlangs goed gekeurd. De woontoren van circa zeventig meter hoog wordt de eyecatcher van Up Living.
Heropening gerenoveerd Faculteitsgebouw Economie en Management Arnhem
http://liag.nl/media/filer_public/2016/09/15/160912-fot-heropening_fem_arnhem-03_web.jpg

Burgemeester van Arnhem, Herman Kaiser, Faculteitsdirecteur Theo Joosten en Frank Stöteler, lid van het College van Bestuur heropenden samen het vernieuwde faculteitsgebouw Faculteit Economie en Management op de Arnhemse HAN-campus. Na twintig jaar en na wat kleine verbouwingen werd het tijd het gebouw meer aan te passen aan de eisen van deze tijd. LIAG heeft in haar ontwerp diverse open ruimtes gecreëerd voor samenwerking en ontmoeting waar het kleinschalige en herkenbaarheid voor de opleidingen in het gebouw zijn behouden. Nu heeft elke opleiding een eigen ontmoetingsplek ‘homebase’ in het gebouw. 
Feestelijke Opening van het vernieuwde Stadion Woudestein
http://liag.nl/media/filer_public/2016/09/12/1513-fot-web.jpg

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd SBV Excelsior tegen Heracles Almelo werd op zaterdag 10 september 2016 het vernieuwde Stadion Woudestein geopend. Wethouder Adriaan Visser van Rotterdam, voorzitter SBV Excelsior Albert de Jong en supporter Romano van der Steen mochten op de knop drukken waarmee het stadion werd heropend. Tijdens de zomerstop 2016 zijn twee hoeken van Stadion Woudestein dichtgebouwd. SBV Excelsior leefde al geruime tijd met de ambitie om haar stadion uit te breiden. LIAG heeft hiervoor een ontwerp gemaakt waarbij er o.a. 750 extra plaatsen gerealiseerd konden worden. 
RijswijkBuiten krijgt nieuw Kindcentrum BuitenRijck
http://liag.nl/media/filer_public/2016/09/08/1613-160212-ren-v3-600x400px.jpg

Het ontwerpteam van het Kindcentrum BuitenRijck, bestaande uit SMT, LIAG en Ingenieursbureau KVMC, realiseert in opdracht van de gemeente Rijswijk de nieuwbouw van het Kindercentrum BuitenRijck. Het project zal in een Design & Build overeenkomst (UAV-Gc) worden uitgevoerd. Op 5 september 2016 hebben Wethouders Nicole Dierdorp en Ronald van der Meij van de gemeente Rijswijk het contract ondertekend voor de realisatie van de nieuwbouw van het Kindcentrum in RijswijkBuiten. Een bijzonder project in de nieuwe woonwijk in ontwikkeling RijswijkBuiten.
Onze nieuwsbrief is uit: LIAG zomertips
http://liag.nl/media/filer_public/2016/07/22/160721-header_nb-groot-blog.jpg

De zomer is in volle gang! Voor velen weer een moment om eropuit te gaan en te genieten van een welverdiende vakantie. Een aantal van onze projecten zijn de komende maanden ook over de grens tentoongesteld. Ga je naar Venetië of Zweden, lees dan zeker onze zomertips in onze nieuwsbrief.
Schetsontwerp Gymworld Zoetermeer gepresenteerd
http://liag.nl/media/filer_public/2016/07/08/1527-ren-liag-01_blog.jpg

Wintersport in SnowWorld, gymnastiek en turnen in Gymworld. Dat is het plan van de Zoetermeerse gemeenteraad. In maart 2018 moet het 12 miljoen euro kostende project af zijn en staat er aan de Amerikaweg een toonaangevende turn- en gymnastiekaccommodatie ontworpen door LIAG. Maandagavond mochten buurtbewoners schieten op de uitwerking van de plannen.
LIAG is op zoek naar een Bouwkundig Tekenaar (m/v)
Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een bouwkundig tekenaar, en met voorkeur ervaring met ArchiCAD en Solibri. We zoeken een collega met een MBO of HBO achtergrond en met passie voor architectuur. Je hebt 2 a 3 jaar relevante werkervaring en sterke interesse voor de ontwikkelingen rondom BIM. Je werkt zowel zelfstandig als ook in teamverband en bent secuur in de verschillende fases.
Nieuwbouw Eduwiek Hoogeveen bereikt hoogste punt
http://liag.nl/media/filer_public/2016/06/23/1330-160622-fot-hoogste_punt_web.jpg

De bouw van Eduwiek, de nieuwe school voor leerlingen van RENN4 en het Roelof van Echten aan de Voltastraat, heeft het hoogste punt bereikt. Woensdag 22 juni werd daar op feestelijke wijze bij stilgestaan met de bouwlieden van aannemer Hegeman Noord. De nieuwe school opent in januari 2017 haar deuren.
Column • Rotterdam bedankt!
http://liag.nl/media/filer_public/2016/06/17/1513-16-617-fot-web.jpg

Stadion Woudestein zal voor het komende voetbalseizoen met bijna 700 plaatsen uitgebreid moeten worden. Met een zeer krappe doorlooptijd voor ontwerp, omgevingsvergunning, afstemming met alle betrokkenen zijn wij 3 maanden geleden deze sportieve uitdaging aangegaan en gestart met het ontwerp.
LIAG is op zoek naar een stagiair(e) PR, Marketing & Communicatie
Wij zoeken een enthousiaste student (m/v) die affiniteit heeft met architectuur en die graag met ons meewerkt aan goede profilering van ons bureau. Kernwoorden: Ambitie, creatief, zelfstandig, initiatiefrijk, inlevingsvermogen, goede communicatieve vaardigheden en collegiaal.
LIAG op expo Architecture of Necessity in Virserum Art Museum Zweden
http://liag.nl/media/filer_public/2016/06/10/banner-fb-architecure_of_necessity.jpg

Twee van onze projecten zijn geselecteerd voor de tentoonstelling 'Architecture of Necessity 2016' in Virserum Art Museum in Zweden. Uit bijna 300 inzendingen vanuit 32 landen zijn 100 projecten geselecteerd waaronder twee duurzame projecten van LIAG. Vanaf 15 mei t/m 4 december 2016 zijn Lyceum Schravenlant Schiedam en het I/O gebouw Faculteit Educatie Nijmegen te zien.
LIAG wint aanbesteding IKC Ebbingekwartier Groningen
http://liag.nl/media/filer_public/2016/06/10/1610-160404-ikc-ebbingekwartier-profiel_locatie.jpg

LIAG is door de beoordelingscommissie van Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2) gekozen als architect van het nieuwe Integraal Kind Centrum Ebbingekwartier in Groningen. Twee locaties van de Borgmanschool en Stichting Kinderopvang Stad Groningen SKSG krijgen hier een prachtig gebouw waar onderwijs en opvang naast elkaar gerealiseerd worden. Het IKC biedt plek voor kinderen van 0 – 12 jaar.
aanmelden LIAGnieuwsbrief
LIAG is ...
een integraal werkend architectenbureau met een eigen bouwadviesafdeling. Samen met onze opdrachtgevers behalen wij het maximale resultaat binnen de geformuleerde kaders en ambities. Onze professionaliteit is in de praktijk zichtbaar in alle fasen van het ontwerp- en bouwproces. >
Vacatures
• Praktikumsplatz für einen Masterstudenten in der Architektur.
• Stagiair(e) PR, Marketing & Communicatie


Klik hier voor een overzicht van al onze vacatures
Agenda 2017
• 22 maart 2017: 'Seminar De ideale mbo leeromgeving voor nu en de toekomst' • Thomas Bögl spreker & jurylid tijdens de verkiezing van meest energieopwekkende mbo-gebouw van Nederland. >

LIAG @ WORK

Project uitgelicht


MVC Transvaal is een multifunctioneel vrijetijdscentrum van 60.000 m2 in de wijk Transvaal in Den Haag. Het plan voor dit nieuwe gebouw is tot stand gekomen volgens het Medina concept.
Sinds 2014 partner Duurzaam Gebouwd
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/11/04/liag_logo_partner_duurzaam_gebouwd_web.jpg
LIAG is toegetreden als partner van Duurzaam Gebouwd, hét kennisplatform over duurzaam bouwen.
BREEAM
http://liagfollow.alwaysdata.net/media/filer_public/2013/03/21/0000_n142_webprojects.jpg
Een aantal van onze teamleden hebben het BREEAM-Expert certificaat in bezit waarmee zij onafhankelijk aan derden gebouwen mogen en kunnen beoordelen op hun duurzaamheid.
Stichting Sibusiso NL Tanzania
http://dlcache.com/thumbs/c04/sibusiso.nl.gif

Het Sibusiso programma in Tanzania is een uniek programma voor verstandelijk gehandicapte kinderen en hun families. Sibusiso is een centrum waar kinderen tijdelijk worden opgenomen en waar tal van activiteiten plaatsvinden. Daarnaast is het programma ‘community based’, wat wil zeggen dat het ook in dorpen, waar de kinderen vandaan komen, actief is.

Arie Aalbers is voorzitter van het bestuur van de stichting.
1 2 3 4 5 6             Volgende