Feestelijke Opening van het vernieuwde Stadion Woudestein
http://liag.nl/media/filer_public/2016/09/12/1513-fot-web.jpg

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd SBV Excelsior tegen Heracles Almelo werd op zaterdag 10 september 2016 het vernieuwde Stadion Woudestein geopend. Wethouder Adriaan Visser van Rotterdam, voorzitter SBV Excelsior Albert de Jong en supporter Romano van der Steen mochten op de knop drukken waarmee het stadion werd heropend. Tijdens de zomerstop 2016 zijn twee hoeken van Stadion Woudestein dichtgebouwd. SBV Excelsior leefde al geruime tijd met de ambitie om haar stadion uit te breiden. LIAG heeft hiervoor een ontwerp gemaakt waarbij er o.a. 750 extra plaatsen gerealiseerd konden worden. 

De hoeken die grenzen aan de ‘Robin van Persie tribune’ zijn gevuld met publieksplaatsen. Hierdoor groeit de capaciteit van het stadion naar 4.500 plekken tegenover 3.750 voorheen. Naast deze publieksplaatsen zijn ook de faciliteiten voor de supporters aangepakt. Onder andere het sanitair en de horecavoorzieningen, die zwaar onder de maat waren, voldoen nu weer aan de eisen van deze tijd. Het authentieke supportershome is binnen deze plannen intact gebleven, evenals het terras dat uitkijkt op het veld.

Eerder op de avond werd ook de nieuwe bestuurskamer in gebruik genomen. Deze is vernoemd naar de onlangs overleden Jaap Bontenbal oud-voorzitter en erelid van SBV Excelsior. Tenslotte verrichtten clubiconen Thijs Libregts (Excelsior Rotterdam) en René Kolmschot (Heracles Almelo) de officieuze aftrap van het duel in het kader van 60 jaar Eredivisie

Zie ook:
RTV Rijnmond, 12 sept 2016
Video: Feestelijke opening van vernieuwd Woudestein
Column: Rotterdam bedankt!
Excelsior gaat hoeken Stadion Woudestein dichtbouwen, 1 april 2016
Share