http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/06/20/liag_roc_mondriaan_den_haag_exterieur_2.jpg
Installatie loopbrug ROC Mondriaan
http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/06/20/liag_roc_mondriaan_den_haag_exterieur_3.jpg
http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/06/20/liag_roc_mondriaan_den_haag_interieur_1.jpg
ROC Mondriaan Laak II
Locatie: Den Haag
Opdrachtgever: NS Poort
Functie: School
Het nieuwe gebouw is gesitueerd op een smalle kavel, ingeklemd tussen de drukke spoorlijn bij Station Den Haag HS en de Waldorpstraat. De ligging nabij het OV knooppunt is strategisch zeer goed gekozen: de onderwijscampus die hier ontstaat, samen met de Haagse Hogeschool, de studenten en starterswoningen van DUWO en het hierbij horende sociale leven, is direct verbonden met alle soorten van (openbaar) vervoer en ligt midden in de stad.
 Het gebouw vormt een krachtige en (Mondriaan) kleurrijke afsluiting van het Leeghwaterplein en is ook vanuit de trein een visitekaartje voor ROC Mondriaan.

Het gebouw heeft een gridvormige betonstructuur als gevel waar de vakken in de huiskleuren van het ROC zijn ingevuld. Samen met de ramen vormt dit een krachtig geheel. Een arcade begeleidt de voetgangersroute van station HS naar de studenten- en starterswoningen en de Megastores. Grote glasoppervlakken langs de arcade geven een inkijkje in de school: transparantie en etalage voor het beroepsonderwijs worden hier gekoppeld aan betere sociale veiligheid.



Verbindingsbrug

LIAG ontwierp ook de loopbrug dat het gebouw aan de Waldorpstraat met het pand aan het Leeghwaterplein verbindt. De brug wordt voornamelijk gebruikt om de catering te bevoorraden vanuit de hoofdkeuken in het hoofdgebouw. Ook kan deze gebruikt worden voor droog transport van het ene naar het andere gebouw.
Share