Start duurzame renovatie en uitbreiding OBS De Plataan

Wethouder De Jonge onthult bouwbord
Gepubliceerd op: 13-06-2017

Op 13 juni 2017 vond de formele aftrap van de duurzame renovatie en uitbreiding van OBS De Plataan aan de Polluxstraat in Pernis plaats. Twee leerlingen hebben samen met wethouder De Jonge het bouwbord voor de school onthuld. Het bouwbord geeft een impressie van de school na de renovatie.

Het schoolgebouw is gedateerd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. LIAG heeft een ontwerp gemaakt dat moet zorgen voor een fijne leer- en leefomgeving die voldoet aan de hedendaagse eisen op het gebied van onderwijs. Na de renovatie dient het gebouw te voldoen aan Frisse Scholen klasse B moet het gebouw weer 20 jaar mee kunnen.

De binnen- en de buitenkant van het gebouw worden aangepakt. Zo worden er onder meer nieuwe verlichting en een goed ventilatiesysteem aangebracht voor een gezonder binnenklimaat voor de kinderen.

Met een nieuwe verwarmingsinstallatie en verbeterde gevel- en dakisolatie wordt het gebouw ook een stuk energiezuiniger. Daarnaast wordt er een speellokaal op het binnenterrein aangebouwd en wordt het bestaande speellokaal omgebouwd tot twee nieuwe leslokalen. Dit houdt in dat de twee noodlokalen na de renovatie gaan verdwijnen.

Klik hier voor meer projectinformatie.

De renovatie is een samenwerkingsverband tussen OBS De Plataan, stichting BOOR en de gemeente Rotterdam en wordt uitgevoerd door bouwonderneming Meerbouw Rotterdam B.V. De werkzaamheden beginnen vlak voor de zomervakantie en zijn naar verwachting voor het begin van het nieuwe schooljaar afgerond.