Dag van de Architectuur Den Haag
22 juni 2013 van 10:00 uur - 16:00 uur

http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/06/18/logo_dag_van_de_architectuur_22_juni.jpg


De jaarlijkse Dag van de Architectuur 2013 vindt in Den Haag plaats op zaterdag 22 juni a.s. LIAG is trots op de keuze van de organisatie DVDA/Den Haag om het door ons gerealiseerd gebouw Campus Den Haag - Universiteit Leiden als het centraal informatiecentrum voor deze dag te laten fungeren!
IJburg College op shortlist Scholenbouwprijs 2013
Het ministerie van OCW organiseert dit jaar opnieuw de prestigieuze Scholenbouwprijs. Het thema is 'Onderwijskwaliteit en Verbindingen'. Eind november wordt de Scholenbouwprijs 2013 tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door de staatssecretaris van OCW Sander Dekker. De voorinschrijving heeft maar liefst meer dan 220 kandidaten opgeleverd. Hieruit zijn 30 scholen geselecteerd voor de shortlist, waaronder het IJburg College in Amsterdam
http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/06/18/liag_ijburg_scholenbouwprijs_shortlist.jpg


Inmiddels heeft een tweede juryronde plaatsgevonden en...
LIAG ontwerpt Sporthal Etten-Leur
http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/06/18/liag_etten_leur_imressies.jpg


Voor de Design & Build aanbesteding nieuwbouw NOC*NSF Sporthal Trivium te Etten-Leur heeft Mertens Bouwbedrijf de beste aanbieding gedaan. Dit project is op een innovatieve wijze aanbesteed, waarbij er naast de prijs ook gekeken werd naar de door het bouwteam ontworpen sporthal op basis van een door de opdrachtgever opgegeven programma van eisen.
Bouw Liemers College Zevenaar gestart
De nieuwbouw van het Liemers College locatie Landeweer, aan de Spoorallee in Zevenaar-Oost is officieel van start gegaan. Dit wordt de plek van kennisoverdracht, van kennisdeling, van modern vakmanschap. Vlak voor de rondgang over het bouwterrein heeft Marc Mittelmeijer, voorzitter CvB Quadraam, het hard op durven zeggen. “Dit wordt de mooiste school van Nederland. Over 14 maanden is dat mooiste gebouw klaar”, zo belooft hij.

http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/06/18/liag_eerste_paal_liemerscollege_landeweer.jpg

Prinses Máxima Centrum dingt mee naar bijdrage 3Mfonds
Ieder jaar ontvangt een Goed Doel in Nederland en België de ‘Grote Gift’ vanuit het 3Mfonds. Dit fonds ondersteunt projecten op sociaal, educatief en milieugebied. De toekenning gebeurt mede op basis van het aantal stemmen dat een goed doel ontvangt via de website van 3M. Tot en met 31 oktober kan er via Internet gestemd worden.
Het Prinses Máxima Centrum doet dit jaar ook mee.

Klik hier om te stemmen en stuur onderstaande link ook door naar zoveel mogelijk anderen. Alvast dank voor uw stem!

http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/06/18/3m-fonds-pmc.jpg
Strategische samenwerking LIAG & ATELIERS
http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/06/18/liag_ateliers.jpg


Vanwege de 'samenwerkingsklik' tussen ATELIERS en LIAG hebben wij besloten een strategische samenwerking aan te gaan om zo onze opdrachtgevers en gebruikers nog beter van dienst te kunnen zijn. Wij hebben - tot nu toe nog zelfstandig - succesvol samengewerkt aan het het IJburg College Amsterdam , Lyceum Schravenlant Schiedam en de verbouwing van kantoor van LIAG en werken nu intensief samen aan een aantal nieuwe projecten: een team van gelijke denkers dat elkaar stimuleert en versterkt.
Creatieve bedrijven bouwen scholen in het Midden Oosten
http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/06/18/liag_lex_group_foto_1.jpg


In het Midden-Oosten bestaat een groot tekort aan scholen voor de sterk groeiende jonge bevolking. De 'Learning Exchange', een groep van zes Nederlandse bedrijven, ontwerpt en bouwt schoolgebouwen die het beroepsonderwijs optimaal faciliteren. Ook geven zij advies over het onderwijs en verzorgen trainingen aan docenten. Gezamenlijk willen ze de komende drie jaar 400 scholen bouwen in Oman en Saoedi-Arabië. Deze werkwijze past binnen het streven van de overheden in de golfregio om de economie te diversifiëren en een oplossing te bieden voor de hoge werkloosheid onder jongeren.
HAN-gebouw Instituut Applied Sciences (HLO) fors uitgebreid
Het gebouw van het Instituut Applied Sciences van de HAN in Nijmegen, waarin onder meer de HLO-laboratoriumopleidingen van de HAN, ROC Rijn IJssel en ROC de Leijgraaf zijn gevestigd, is uitgebreid met ruim 1.600 m2 laboratoria, lokalen en werkruimte. Thom de Graaf opende op 31 mei 2013 het vernieuwde gebouw. Dit deed hij in zijn rol als voorzitter van de Vereniging Hogescholen, voorheen de HBO-raad.
Faculteit Educatie genomineerd voor Vastgoedaward 2013
http://www.liag.nu/media/filer_public/2012/12/12/1004-121120-render-1.jpg
De nieuwbouw Faculteit Educatie, Hogeschool Arnhem Nijmegen is genomineerd voor de Vastgoedaward 2013. Dit is een initiatief van De Vastgoedrapportage regio Arnhem Nijmegen.

Klik hier om te stemmen.
Video Impressie Prinses Maxima Centrum


Twee bouwwerken van LIAG voorgesteld als rijksmonument
Jet Bussemaker, Minister van OCW, heeft 89 gebouwen en plaatsen uit de periode van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog voorgedragen als rijksmonument.
Kika start bijzondere actie

Momenteel geneest 75% van de kinderen met kanker. Dat is niet genoeg! Door de bouw van Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie kan de stap gezet worden naar 95%.
Uitnodiging Relatiedag CSG Het Streek
http://liagfollow.alwaysdata.net/media/filer_public/2013/02/27/0900_n106_medium.jpg
Kleinschaligheid en persoonlijke aandacht. Dat zijn twee belangrijke pijlers voor de nieuwe, duurzame school CSG Het Streek in Ede. De schaalvoordelen van een groot gebouw zoals exploitatie en ruimtegebruik worden hier gecombineerd met een kleinschalige opzet. De school bestaat uit vier afdelingen, die elk een veilige thuisbasis vormen van een leerstroom.
Geslaagde informatiesessie van het Centrum voor Gezonde Scholen in het IJburg College
http://liagfollow.alwaysdata.net/media/filer_public/2013/01/14/0404_n170_indmedium.jpg
Het Centrum voor Gezonde Scholen organiseerde een informatiesessie op dinsdag 6 december jl. in het IJburg College in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst is er gediscussieerd op de verbetering van het binnenklimaat in schoolgebouwen. Het Centrum voor Gezonde Scholen heeft een tal van interessante tips aangereikt om van een school een gezonde school te maken.
Nieuwbouw CSG Het Streek Ede officieel geopend
http://liagfollow.alwaysdata.net/media/filer_public/2013/01/15/0900_n99_medium.jpg
http://liagfollow.alwaysdata.net/media/filer_public/2013/01/15/0900_n91_medium.jpg
Donderdag 22 november vond de officiële opening plaats van de locatie Zandlaan van CSG Het Streek te Ede. Het kleurrijke gebouw valt op in het hart van de Kenniscampus Ede. Het nieuwe gebouw is ontworpen door LIAG. Sinds augustus maken leerlingen van het vmbo, een deel van de mavo, het Vakcollege en het praktijkonderwijs gebruik van deze eigentijdse accommodatie. De officiële openingshandeling werd gedaan door burgemeester Van der Knaap en de twee leerlingen die ook eerder - samen met hem - officieel de eerste paal geslagen hadden.
Eerste prijs ontwerp Jiuhua Road Kindergarten Shanghai
http://liagfollow.alwaysdata.net/media/filer_public/2013/01/15/120907_n4_medium.jpg
Het belangrijkste aspect van het ontwerp - naast de gebruiksvriendelijkheid - is de duurzaamheid. De voorgestelde oplossingen zullen niet alleen het energie- en waterverbruik verminderen, maar ook helpen om het welzijn van de gebruikers te verhogen.
Lyceum Schravenlant in de Top 3 van de Gouden Kikker 2012
http://liagfollow.alwaysdata.net/media/filer_public/2013/01/15/1016_n33_medium.jpg
De huidige Nederlandse manier van bouwen is noodzakelijkerwijze toe aan vernieuwing om tot een duurzame benadering te komen. En dan hebben we het niet alleen over productinnovatie, maar zeker ook over procesvernieuwing. Verder wandelen op gangbare paden is geen optie, innovatieve oplossingen binnen bestaande denkwijzen implementeren wel. Dat betekent anders denken over thema's zoals energie, gebruikersparticipatie en gezondheid etc. Om tot de noodzakelijke duurzame vernieuwing te komen zijn sociale veranderingen nodig.
Sociale Innovatieprijs 2012 voor initiatiefnemers Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie
http://www.prinsesmaximacentrum.nl/bestanden/3.jpg
Ruim een week na het bekend worden van de nieuwe naam stond het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie opnieuw in de schijnwerpers.
Maarten Grasveld ontvangt Stadspenning Den Haag
http://farm9.staticflickr.com/8170/8043104515_227e1aba8e_b.jpg
Bij zijn afscheid als partner en directielid van architectenbureau LIAG heeft Maarten Grasveld de Stadspenning van de gemeente Den Haag ontvangen uit handen van wethouder Peter Smit. De uitreiking vond plaats tijdens een LIAG netwerkbijeenkomst in het nieuwe gebouw van Campus Den Haag, Universiteit Leiden aan de Schouwburgstraat. Campus Den Haag is het afsluitende project van Maarten Grasveld.
LIAG reist mee met Dutch Design on the Move
http://liagfollow.alwaysdata.net/media/filer_public/2013/01/16/20120922181350_70051_2.jpg
Dutch Design on the Move (DDOTM) is een reizende pop-up tentoonstelling, die laat zien wat Nederlandse creatieve experts kunnen bijdragen aan de Chinese markt. Tijdens de 2012 tour zal DDOTM een bezoek brengen aan Beijing, Hong Kong en Guangzhou om op deze grote Chinese design events te laten zien wat Nederlandse ontwerpers te bieden hebben.
aanmelden LIAGnieuwsbrief
LIAG is ...
een integraal werkend architectenbureau met een eigen bouwadviesafdeling. Samen met onze opdrachtgevers behalen wij het maximale resultaat binnen de geformuleerde kaders en ambities. Onze professionaliteit is in de praktijk zichtbaar in alle fasen van het ontwerp- en bouwproces. >
Vacatures
Klik hier voor een overzicht van al onze vacatures:

• Bouwkundig tekenaar (m/v)
• Engagierte/n deutsche Architekten/-in
• Praktikumsplatz Masterstudenten Architektur.
• Stagiair(e) PR, Marketing & Communicatie


Agenda 2017
• 12 april 2017: Building Holland • Lezing door Thomas Bögl getiteld: 'Van circulariteit naar welbevinden'. >

LIAG @ WORK

Project uitgelicht


MVC Transvaal is een multifunctioneel vrijetijdscentrum van 60.000 m2 in de wijk Transvaal in Den Haag. Het plan voor dit nieuwe gebouw is tot stand gekomen volgens het Medina concept.
Sinds 2014 partner Duurzaam Gebouwd
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/11/04/liag_logo_partner_duurzaam_gebouwd_web.jpg
LIAG is toegetreden als partner van Duurzaam Gebouwd, hét kennisplatform over duurzaam bouwen.
BREEAM
http://liagfollow.alwaysdata.net/media/filer_public/2013/03/21/0000_n142_webprojects.jpg
Een aantal van onze teamleden hebben het BREEAM-Expert certificaat in bezit waarmee zij onafhankelijk aan derden gebouwen mogen en kunnen beoordelen op hun duurzaamheid.
Stichting Sibusiso NL Tanzania
http://dlcache.com/thumbs/c04/sibusiso.nl.gif

Het Sibusiso programma in Tanzania is een uniek programma voor verstandelijk gehandicapte kinderen en hun families. Sibusiso is een centrum waar kinderen tijdelijk worden opgenomen en waar tal van activiteiten plaatsvinden. Daarnaast is het programma ‘community based’, wat wil zeggen dat het ook in dorpen, waar de kinderen vandaan komen, actief is.

Arie Aalbers is voorzitter van het bestuur van de stichting.
Vorige             1 2 3 4 5 6 7             Volgende