MVC Transvaal gaat van start!
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/06/10/1323-140605-fot-provada-norder_600px.jpg

Op 5 juni 2014 is door MREC, een partnership van MCB B.V. en bouwbedrijf Van Wijnen West B.V., de grondovereenkomst getekend met de gemeente Den Haag ten behoeve van de bouw van het MVC Transvaal. Dit houdt in dat alle voorbereidingen voor de bouw van dit multiculturele vrijetijdscentrum op de Karwei locatie kunnen beginnen.
NBD Biblion genomineerd voor Gemma Smid Architectuurprijs 2014
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/06/23/1019-140621-dvda-nominatie-liag.jpg

Op zaterdag 21 juni 2014 vond in het gehele land de jaarlijkse 'Dag van de Architectuur' plaats. De recent opgeleverde nieuwe huisvesting voor NBD Biblion opende haar deuren in de gemeente Zoetermeer. Een vast onderdeel van het Architectuur Platform Zoetermeer was de uitreiking van de tweejaarlijkse Gemma Smid Architectuurprijs. Het Architectuur Platform Zoetermeer had zes bouwwerken met een aansprekend ontwerp genomineerd. Het ontwerp van LIAG voor de nieuwe huisvesting van NBD Biblion was een van de genomineerden!
NBD Biblion Zoetermeer is opgeleverd
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/04/17/liag-nbd_biblion-oplevering.jpg

10.000 m2 duurzame productiehal voor inbinden boeken en verwerking papier, 4500 m2 kantoorlandschap met redacties en winkel voor bibliotheken. Alles natuurlijk zeer duurzaam: parkeerdak als zonnecollector, WKO, overal LED verlichting met daglichtregeling, veel daglicht in kantoor en hal.
Opdrachtgeversschool Succesvol Aanbesteden
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/04/14/liag-fed-nijmegen-architectuurlokaal.jpg

Bijeenkomst #3 Duurzaam Aanbesteden
i.s.m. TU Delft en ACN, Architectuurcentrum Nijmegen
locatie: Faculteit Educatie, Nijmegen • datum: 26 juni 2014

Duurzaamheid is hot, maar het is tegelijkertijd een containerbegrip. Wat houdt duurzaamheid precies in en hoe moet u uw aanbesteding inrichten om ‘duurzaam’ aan te besteden? Tijdens de bijeenkomst wordt het KOMPAS naar Duurzaamheid gepresenteerd dat de TU Delft in opdracht van Architectuur Lokaal ontwikkeld heeft. Experts gaan dieper in op de aandachtspunten voor duurzaam aanbesteden.
De bijeenkomst vindt plaats in het gloednieuwe gebouw van de Faculteit Educatie van de HAN, het meest duurzame onderwijsgebouw in Nederland. Een rondleiding en toelichting van architect Thomas Bögl op het bouwproject vormen onderdeel van het programma.
Bouw Brede School Amstelkwartier in volle gang
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/02/28/liag-brede_school_amstelkwartier-amsterdam-01.jpg

De brede school Amstelkwartier in Amsterdam is een brede school bestaand uit twee scholen, van AMOS en Staij, aangevuld met een welzijnsdeel: buitenschoolse opvang van SKW, een peuterspeelzaal van Dynamo en een door het stadsdeel Oost van Amsterdam beheerde gymzaal.
Nieuwbouw NBD Biblion krijgt kleur
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/02/24/liag-nbd_biblion-zoetrmeer-bouw-01.jpg

Op bedrijventerrein Oosterheem in Zoetermeer wordt de nieuwe huisvesting voor NBD Biblion, dienstverlener voor bibliotheken en mediatheken gebouwd. Het nieuwe gebouw heeft een moderne en tijdloze uitstraling. De getrapte invulling tussen de gevelbanden tonen enerzijds een zakelijke en strakke gevel, anderzijds verandert de gevel in een karaktervol kleurenspel waarbij de verschillende kleurvlakken boekenruggen voorstellen.
LIAG op shortlist ontwikkeling C2C masterplan in Zweden
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/02/21/shortlist-c2c-kilen-ronneby-zweden-liag_1.jpg

LIAG is samenwerking met Bureau B+B en Except geselecteerd als één van de drie teams om deel te nemen aan de herontwikkeling van een oud industriegebied (Kilen) naar een duurzame wijk met een positieve footprint in de gemeente Ronneby in Zweden.
Keep up the good work!
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/02/17/fed-bouwvakkers-bedankt-liag.jpg

Op dit moment worden de laatste bouwwerkzaamheden verricht aan de nieuwbouw van de faculteit Educatie (FED) in Nijmegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Medio april zal het gebouw worden opgeleverd en op dat moment het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland zijn. De HAN heeft alle (140) bouwvakkers die zich dagelijks inzetten om er een prachtig gebouw van te maken een lunch op de bouwplaats aangeboden.
LIAG met LEX aanwezig op IEFE 2014 Riyadh
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/02/06/liag-lex-iefe-2014.jpg

In het Midden-Oosten bestaat een groot tekort aan scholen voor de sterk groeiende jonge bevolking. De 'Learning Exchange' (LEX ), een groep van zes Nederlandse bedrijven, ontwerpt en bouwt schoolgebouwen die het beroepsonderwijs optimaal faciliteren. Ook geven zij advies over het onderwijs en verzorgen trainingen aan docenten. In februari 2014 is LEX aanwezig op The International Exhibition and Forum for Education (IEFE) in Riyadh. Er is een sterke behoefte aan scholen in Saoedi-Arabië. LEX wil graag een bijdrage hieraan leveren. Deze werkwijze past binnen het streven van de overheden in de golfregio om de economie te diversifiëren en een oplossing te bieden voor de hoge werkloosheid onder jongeren.
Nominatie Gemeente Schiedam Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/01/28/liag-lyceum_schravenlant_schiedam_havo_vwo-exterieur-duboawards.jpg

Gemeente Schiedam is genomineerd voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Award in de categorie Duurzaamste Gemeentelijke Vastgoed Organisatie. De gemeente Schiedam is trots op deze nominatie en ziet dit als een bevestiging van haar duurzame beleid op dit gebied. Zo heeft de gemeente extra geld geïnvesteerd in de nieuwbouw van Lyceum Schravenlant - de eerste CO2-neutrale school van Nederland.
Lyceum Schravenlant in de media

Sinds de opening van de nieuwbouw van Lyceum Schravenlant in Schiedam is er veel aandacht in diverse media geweest voor dit zeer duurzame gebouw.
Klik op onderstaande links om een aantal publicaties te lezen:

• Magazine SCHOOL!

• Vaktijdschrift PI Project & interieur
Startsein herontwikkeling voormalig Ziekenhuis Oudenrijn
http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/10/24/herontwikkeling-upliving-utrecht-liag_web.jpg

De herontwikkeling van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht, locatie Oudenrijn, is begonnen. Het officiële startsein is begin oktober gegeven door wethouder Gilbert Isabella. LIAG is gevraagd een ontwerp te maken voor de studententoren op de kop aan de Dominee Martin Luther Kinglaan (circa 450 studentenunits).
Wethouder Klein opent gerenoveerd seniorencomplex Waalsdorp

Wethouder Karsten Klein (Jeugd, Welzijn, Sport) opende vrijdag 18 oktober de gerenoveerde woonlocatie ‘Waalsdorp’ aan de Jan Muschlaan in Den Haag.
Woontorens DUWO in Den Haag open voor huisvesting 600 studenten
http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/10/18/duwo_woontorens-architectenbureau-k2-liag_1.jpg

Op donderdag 18 oktober 2013 zijn de twee woontorens aan de Waldorpstraat in Den Haag officieel geopend.
Eerste CO2neutrale C2C-school in NL geopend
http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/10/04/liag-opening-lyceum_schravenlant.jpg

4 oktober 2013 - Vandaag is de nieuwbouw van Lyceum Schravenlant te Schiedam officieel geopend door Wethouder Stam (Onderwijs) en Wethouder Grijzen (Milieu). Op 3 september jl. zijn de leerlingen van deze havo-vwoschool gestart in hun splinternieuwe duurzame gebouw. LIAG heeft in samenwerking met leerlingen, het schoolbestuur en de gemeente het nieuwe Lyceum Schravenlant ontworpen, geheel volgens Cradle to Cradle-principes.
Hoogste punt nieuwe huisvesting NBD Biblion
http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/10/01/1019-130930-fot-hoogste_punt-02.jpg

Op bedrijventerrein Oosterheem in Zoetermeer realiseert Heembouw de nieuwe huisvesting voor NBD Biblion. Begin april 2014 wordt dit moderne en energiezuinige pand opgeleverd en in juni officieel in gebruik genomen. Inmiddels is het hoogste punt van het gebouw bereikt. Dit werd op de laatste dag van de maand september door NBD Biblion met alle betrokken bouwpartners gevierd.
Thomas Bögl spreker tijdens Seminar Duurzame schoolgebouwen en terreinen
http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/10/17/seminar-duurzame_schoolgebouwen_liag-eurecom-2.jpg

organisator: EURECOM, bureau voor duurzame kennisoverdracht

Bij zowel bestaande als te realiseren schoolgebouwen vormt duurzaamheid een even noodzakelijk als onderscheidend begrip. Belangrijk is dat de school en haar bestuurders zelf een duurzaamheidsvisie en missie uitdragen voordat deze kan worden vormgegeven. Indien duurzaamheid vanaf het begin wordt meegenomen en er een duidelijke visie is, hoeft een duurzaam gebouw ook geen extra investering te kosten.
Haalbaarheidstudie herontwikkeling Wegastraat, Binckhorst Den Haag
http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/07/23/liag-wegastraat-binckhorst-den_haag-nieuwbouw.jpg

In samenwerking met Repro Van de Kamp en Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. heeft LIAG een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden tot herontwikkeling van de huidige locatie van reproductiebedrijf Van de Kamp aan de Wegastraat in de Haagse Binckhorst.
Faculteit Educatie: helpers weg
http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/08/19/1004-130711-04-verkleind.jpg

De ruwbouw is klaar en de stempels zijn weggehaald. De uitstekende zuidvleugel van nieuwe Faculteit Educatie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) draagt zichzelf en heeft geen hulp meer nodig.
Prinses Máxima Centrum ontvangt Gouden Smiley
http://www.liag.nl/media/filer_public/2013/06/24/liag_kindgericht_ziekenhuis.jpg

Tijdens een informeel samenzijn op 20 juni jl. op het landgoed Oostbroek voor leden van de projectorganisatie en genodigden, werd de enige maanden geleden toegekende 'Gouden Smiley' overhandigd aan Hanneke de Ridder-Sluiter, directeur Organisatieontwikkeling Prinses Máxima Centrum en Marianne Naafs-Wilstra, directeur VOKK.
aanmelden LIAGnieuwsbrief
LIAG is ...
een integraal werkend architectenbureau met een eigen bouwadviesafdeling. Samen met onze opdrachtgevers behalen wij het maximale resultaat binnen de geformuleerde kaders en ambities. Onze professionaliteit is in de praktijk zichtbaar in alle fasen van het ontwerp- en bouwproces. >
Vacatures
Klik hier voor een overzicht van al onze vacatures:

• Bouwkundig tekenaar (m/v)
• Engagierte/n deutsche Architekten/-in
• Praktikumsplatz Masterstudenten Architektur.
• Stagiair(e) PR, Marketing & Communicatie


Agenda 2017
• 12 april 2017: Building Holland • Lezing door Thomas Bögl getiteld: 'Van circulariteit naar welbevinden'. >

LIAG @ WORK

Project uitgelicht


MVC Transvaal is een multifunctioneel vrijetijdscentrum van 60.000 m2 in de wijk Transvaal in Den Haag. Het plan voor dit nieuwe gebouw is tot stand gekomen volgens het Medina concept.
Sinds 2014 partner Duurzaam Gebouwd
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/11/04/liag_logo_partner_duurzaam_gebouwd_web.jpg
LIAG is toegetreden als partner van Duurzaam Gebouwd, hét kennisplatform over duurzaam bouwen.
BREEAM
http://liagfollow.alwaysdata.net/media/filer_public/2013/03/21/0000_n142_webprojects.jpg
Een aantal van onze teamleden hebben het BREEAM-Expert certificaat in bezit waarmee zij onafhankelijk aan derden gebouwen mogen en kunnen beoordelen op hun duurzaamheid.
Stichting Sibusiso NL Tanzania
http://dlcache.com/thumbs/c04/sibusiso.nl.gif

Het Sibusiso programma in Tanzania is een uniek programma voor verstandelijk gehandicapte kinderen en hun families. Sibusiso is een centrum waar kinderen tijdelijk worden opgenomen en waar tal van activiteiten plaatsvinden. Daarnaast is het programma ‘community based’, wat wil zeggen dat het ook in dorpen, waar de kinderen vandaan komen, actief is.

Arie Aalbers is voorzitter van het bestuur van de stichting.
Vorige             1 2 3 4 5 6 7             Volgende