Material Xperience • Schools and the five senses
http://www.liag.nl/media/filer_public/2015/02/13/materialxperience-lezing-erik_schotte-liag_1.jpg

De eerste dag van Material Xperience 2015 stond in het teken van ‘Scholen en de vijf zintuigen’. Over hoe belangrijk kleur, klank, geur en tast zijn om bij zowel leerlingen als personeel de alertheid, concentratie, sociaal gedrag en leer- en nieuwsgierigheid te optimaliseren. Er werden diverse lezingen gegeven waaronder een lezing van architect Erik Schotte (LIAG) over ‘Gelukkige Gebruikers.
Vernieuwingsschool Niekée bij VPRO Tegenlicht
http://www.liag.nl/media/filer_public/2015/02/03/0401-150201-niekee-tegenlicht_web.jpg

Op de vernieuwingsschool Niekée in Roermond begonnen ze dit schooljaar in samenwerking met de Open Universiteit met een geheel nieuwe leerroute: Agora. Binnen Agora volgen kinderen onderwijs zonder traditionele vakken, lessen, roosters of cijfers. Schoolniveaus zijn afgeschaft, want volgens bedenker Sjef Drummen worden kinderen in het huidige systeem veel te snel voorgesorteerd op niveau.
Het Prinses Máxima Centrum liet van zich horen
http://www.liag.nl/media/filer_public/2015/01/19/fot-startevent_pmc_website.jpg

Foto: dr. Hanneke de Ridder-Sluiter, lid raad van bestuur Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie BV. leest brief voor van koningin Máxima.

De eerste afdeling van het Prinses Máxima Centrum, binnen de muren van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, is inmiddels een feit. Om daarbij uitgebreider stil te staan werd donderdagavond 15 januari een ‘startevent’ georganiseerd in Fort Voordorp, onder de titel ‘Máxima laat van zich horen”. Ongeveer driehonderd betrokkenen bij het Prinses Máxima Centrum waren aanwezig.
LIAG wint 2e prijs RTF Sustainability Award 2014
http://www.liag.nl/media/filer_public/2015/01/15/liag-rtf_sustainability_awards.jpg

Voor de RTF Sustainability Award 2014 ontving Re-thinking The Future (RTF) ruim 600 inzendingen van architectenbureaus uit 54 landen. Uit al die inzendingen heeft LIAG de 2e prijs gewonnen in de categorie 'Institutional Building' met het I/O gebouw in Nijmegen!

Naast LIAG is er nog maar één ander Nederlandse architect in de prijzen gevallen: Architectenbureau Paul de Ruiter ontving in de categorie 'Residential Building' een eervolle vermelding voor het project Villa Kogelhof.
LIAGexpositie in ACNijmegen verlengd
http://www.liag.nl/media/filer_public/2015/01/06/acn-uitnodiging-websiteliag-verlengd_2.jpg

Onze expositie met als thema 'Gebruikers Centraal' is nog te bezichtigingen in het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) tot en met zondag 25 januari a.s.
NOC*NSF goedkeuring Sporthal Munnikenheide
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/11/28/1317-goedkeuring_nocnsf-liag_web.jpg

In opdracht van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) heeft Mertens Bouwbedrijf BV in samenwerking met LIAG de nieuwbouw van Sporthal Munnikenheide College in Etten-Leur gerealiseerd. De sporthal voldoet aan de sporttechnische normen van NOC*NSF en is nu officieel door Kiwa ISA Sport goedgekeurd.
Het Leefbaarste Gebouw van NL officieel geopend
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/11/25/1004-141125-fot-openingio.jpg

Op dinsdag 25 november 2014 vond de officiële opening plaats van het I/O-gebouw van de Faculteit Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, sluit ’s avonds aan bij het diner. Het I/O-gebouw, ontworpen door LIAG, is op dit moment het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland en is inmiddels al bekroond met diverse prijzen.
I/O HAN Nijmegen Leefbaarste Gebouw van NL
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/11/24/141122-nrc-liag-fed_nijmegen.jpg

De winnaar van de Leefbaarheidsprijs 2014 is het I/O-gebouw in Nijmegen, waar de faculteit Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is gevestigd. LIAG is trots op deze Leefbaarheidsprijs! Bron: NRC 22 november 2014
Het Streek wint Gelders Genootschap Kleurprijs
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/11/20/141120-liag-het_streek-ede-kleurprijs.jpg

Woensdag 19 november bestond het Gelders Genootschap 95 jaar. De feestelijke jubileumbijeenkomst op het terrein van de Elias Beeckmankazerne in Ede stond in het teken van kleur in de openbare ruimte. De aanwezigen is gevraagd om met een foto en citaat onder woorden te brengen wat het belang van kleur in de openbare ruimte is. De meest treffende uitspraak is beloond met een kleurig kunstwerk. Trots zijn wij dat de jury de nieuwbouw van Het Streek te Ede heeft gekozen als winnaar van de Gelders Genootschap Kleurprijs! LIAG dankt Herman Arts die het initiatief heeft genomen om de nieuwbouw van Het Streek te Ede te nomineren.
Lyceum Schravenlant 1e prijs voor Award Duurzame Architectuur 2014
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/10/30/141031-fot-uitreiking-award_duurzame_architectuur_website.jpg

Op de foto: Thomas Bögl (LIAG), Ifke Brunings (Ateliers), Willem Adriaanssen (HEVO) en Victor van der Wurff (oud-leerling Lyceum Schravenlant)

Tijdens het congres Green Buildings op 30 oktober 2014 in de St@art in Apeldoorn is voor de vierde maal de Award Duurzame Architectuur uitgereikt. De inzendingen waren dit jaar van een hoog niveau, wat heeft geleid tot acht nominaties voor de prestigieuze prijs. Wij zijn trots met het winnen van de 1e prijs voor de nieuwbouw van Lyceum Schravenlant Schiedam! Het nieuwgebouwde schoolpand van Lyceum Schravenlant, naar ontwerp van LIAG in samenwerking met Ateliers en HEVO is het eerste C2C schoolgebouw in het voortgezet onderwijs.
Thomas Bögl te gast in Eyeopeners Live
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/10/27/bnr_nieuws-eyeopeners_live-liag.jpg

Het duurzame gebouw van de toekomst. • Datum: 27 oktober 2014 • Tijdstip: 19:00 uur

Gebouwen zijn goed voor bijna 20 procent van het totale energieverbruik. Met duurzaam verbouwen is dus een wereld te winnen! Maar hoe pak je dat aan? Welke slimme innovaties helpen ons die ambities te realiseren? Een deel van het event wordt live uitgezonden. Luister maandag 27 oktober 2014 om 19:00 naar naar BNR nieuwsradio.
LIAG exposeert in Architectuur Centrum Nijmegen
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/10/21/acn-uitnodiging-websiteliag.jpg

Wij zijn trots dat het Architectuur Centrum Nijmegen LIAG - als eerste architectenbureau buiten regio Nijmegen - heeft gevraagd voor de Expositie Architecten Estafette!
Het thema van onze expositie is 'Gebruikers Centraal'. Tijdens de expositie laat LIAG u inspireren door middel van presentatiebeelden, maquettes en video’s waarbij de gebruikers van diverse gebouwen van LIAG hun verhaal vertellen.
Liemers College Zevenaar officieel geopend
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/10/16/1211-141016-opening_liemers-zevenaar.jpg

Op woensdag 15 oktober opende Jan de Ruiter, burgemeester van Zevenaar, officieel de nieuwbouw van het door LIAG ontworpen Liemers College locatie Landeweer in Zevenaar.
LIAG genomineerd voor VKG Architectuurprijs
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/10/10/nominatie-vkg_architectuurprijs-liag-nbd_biblion-zoetermeer-ben_aarts.jpg

De nominaties voor de VKG Architectuurprijs en de VKG Renovatieprijs 2014/2015 zijn bekend. Trots zijn wij op onze nominatie voor de categorie nieuwbouw met het gebouw NBD Biblion te Zoetermeer.
Thomas Bögl, architect I/O gebouw Nijmegen wint de Solar Tours Trofee 2014
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/10/08/141008-solar_tours_2014-liag.jpg

Op woensdag 8 oktober is tijdens de Vakbeurs Energie Thomas Bögl van LIAG architecten uit Den Haag tot winnaar van de Solar Tours Trofee 2014 uitgeroepen. In de stand van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) waren de vijf genomineerden aanwezig voor een spannende ontknoping.
Lespaviljoen Kennemer College geopend
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/09/29/140925-fot-liag-opening-kennemer_college_beverwijk.jpg

Afgelopen donderdagmiddag zijn de nieuwe leslokalen van het Kennemer College, locatie Büllerlaan, feestelijk in gebruik genomen. De lokalen werden begin dit jaar gebouwd ter vervanging van de noodlokalen die lange tijd achter het schoolgebouw stonden.
LIAG geeft lezing tijdens Slotevent DGBW
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/09/26/io-gebouw-han_nijmegen-ben_vulkers-liag-website.jpg

Het slotfeest van de Dutch Green Building Week (DGBW) 2014 vindt plaats in het duurzame I/O gebouw van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens dit Nationale Slotevent zal onze partner Arie Aalbers een lezing geven over het ontwerp en realisatie van het I/O gebouw dat sinds dit voorjaar het nieuwe onderkomen is van de Faculteit Educatie te Nijmegen.
Sporthal Munnikenheide Etten-Leur in gebruik
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/07/03/1317-140703-sporthal-etten_leur-2-liag.jpg

Eind augustus en begin september 2014 staan er verschillende feestelijkheden op het programma voor de leerlingen van het Munnikenheide College en voor de handballers en handbalsters van Internos. Op 1 september, als het buitenveld klaar is, en de weg achter de hal verhoogd is, gaan ruim 700 leerlingen dagelijks gebruik maken van de nieuwe faciliteiten.
NBD Biblion Zoetermeer officieel geopend
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/06/27/140627-opening-nbd_biblion-liag.jpg

Vrijdag 27 juni 2014 heeft de Burgemeester van Zoetermeer, dhr. Aptroot, het nieuwe bedrijfspand van NBD Biblion, een dienstverlenende organisatie voor openbare bibliotheken en mediatheken in Nederland, geopend. LIAG maakte het ontwerp voor dit kleurrijke en zeer duurzame gebouw.
Duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland staat op de campus HAN Nijmegen
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/06/23/io-gebouw-han-nijmegen-ben_vulkers-01_entree.jpg

De Solar City Nijmegen is een bijzonder en duurzaam gebouw rijker. Het I/O-gebouw is sinds kort het nieuwe onderkomen van de Faculteit Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). I/O is het duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland. Een voortreffelijke score op de Milieu-Index Gebouw (MIG: 283), een energielabel A+++ en een gunstige Energieprestatiecoëfficiënt (EPC: 0,219) getuigen hiervan. Voor de score is alleen gerekend met wat er in en op het gebouw zelf wordt opgewekt. De uiterlijke verschijningsvorm is bepaald vanuit de duurzaamheidsaspecten en met respect voor de omliggende bebouwing. Het gebouw wordt in november dit jaar officieel geopend, maar is nu al voor diverse duurzaamheidsprijzen genomineerd.
aanmelden LIAGnieuwsbrief
LIAG is ...
een integraal werkend architectenbureau met een eigen bouwadviesafdeling. Samen met onze opdrachtgevers behalen wij het maximale resultaat binnen de geformuleerde kaders en ambities. Onze professionaliteit is in de praktijk zichtbaar in alle fasen van het ontwerp- en bouwproces. >
Vacatures
Klik hier voor een overzicht van al onze vacatures:

• Bouwkundig tekenaar (m/v)
• Engagierte/n deutsche Architekten/-in
• Praktikumsplatz Masterstudenten Architektur.
• Stagiair(e) PR, Marketing & Communicatie


Agenda 2017
• 12 april 2017: Building Holland • Lezing door Thomas Bögl getiteld: 'Van circulariteit naar welbevinden'. >

LIAG @ WORK

Project uitgelicht


MVC Transvaal is een multifunctioneel vrijetijdscentrum van 60.000 m2 in de wijk Transvaal in Den Haag. Het plan voor dit nieuwe gebouw is tot stand gekomen volgens het Medina concept.
Sinds 2014 partner Duurzaam Gebouwd
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/11/04/liag_logo_partner_duurzaam_gebouwd_web.jpg
LIAG is toegetreden als partner van Duurzaam Gebouwd, hét kennisplatform over duurzaam bouwen.
BREEAM
http://liagfollow.alwaysdata.net/media/filer_public/2013/03/21/0000_n142_webprojects.jpg
Een aantal van onze teamleden hebben het BREEAM-Expert certificaat in bezit waarmee zij onafhankelijk aan derden gebouwen mogen en kunnen beoordelen op hun duurzaamheid.
Stichting Sibusiso NL Tanzania
http://dlcache.com/thumbs/c04/sibusiso.nl.gif

Het Sibusiso programma in Tanzania is een uniek programma voor verstandelijk gehandicapte kinderen en hun families. Sibusiso is een centrum waar kinderen tijdelijk worden opgenomen en waar tal van activiteiten plaatsvinden. Daarnaast is het programma ‘community based’, wat wil zeggen dat het ook in dorpen, waar de kinderen vandaan komen, actief is.

Arie Aalbers is voorzitter van het bestuur van de stichting.
Vorige             1 2 3 4 5 6 7             Volgende