I/O-gebouw genomineerd voor Architectuurprijs Nijmegen
http://liag.nl/media/filer_public/2016/01/08/iogebouw-nominatie-acn-liag.jpg

De 10 genomineerden voor de Architectuurprijs Nijmegen 2015 zijn bekend. De vakjury heeft een keuze gemaakt uit 42 inzendingen. Het door LIAG ontworpen I/O gebouw voor de Faculteit Educatie Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is één van de genomineerden!
Ondertekening bouw Frits Philips Lyceum-mavo Eindhoven
http://liag.nl/media/filer_public/2016/01/04/1422-fot-start_bouw.jpg

Net voor de feestdagen is de Engineer & Build opdracht voor de nieuwbouw van het Frits Philips Lyceum-mavo in Eindhoven ondertekend. Na realisatie zullen het Lyceum Bisschop Bekkers en het Christiaan Huygens College met circa 1.650 leerlingen hun intrek nemen in de nieuwe school voor VMBO-t, HAVO en VWO aan de Avignonlaan.
De Armin van Buuren Muziekstudio in het Prinses Máxima Centrum
http://liag.nl/media/filer_public/2015/11/20/liag-armin_van_buuren-prinses_maxima_centrum_web.jpg

In het nieuw te bouwen Prinses Máxima Centrum komt een Muziekids Studio. Tijdens een feestelijke bijeenkomst maakte het Prinses Máxima Centrum bekend dat Armin van Buuren zijn naam aan deze studio verbindt. In een Muziekids Studio kunnen jonge patiënten tot 18 jaar naar hartenlust, samen of alleen, muziek maken of beluisteren. Een geweldig initiatief!
I/O gebouw winnaar Betonprijs 2015 - Betontechnologie
http://liag.nl/media/filer_public/2015/11/19/151119-blog-winnaar_betonprijs_600x400px.jpg

In Rotterdam werden de Betonprijswinnaars 2015 in de 8 categorieën bekendgemaakt, door Cees Brandsen, directeur Rijkswaterstaat Grote Projecten en onderhoud. Het I/O-gebouw HAN Nijmegen is uitgeroepen tot winnaar in de categorie Betontechnologie!
Duurzaam M House in gebruik
http://liag.nl/media/filer_public/2015/11/10/m_house-liag-01_600x276px.jpg

Voor een particuliere opdrachtgever heeft LIAG een ontwerp gemaakt van een duurzame villa. Het ontwerp heeft een eenduidige omkadering (in Western Red Cedar) van alle functies waar keuken en zwembad als erkers uitsteken. De energievoorziening is geregeld met een WKO installatie en er liggen 78 PV-cellen op het dak.
Nieuwbouw Prinses Máxima Centrum van start!
http://liag.nl/media/filer_public/2015/11/09/liag-fot-start_bouw_pmc_600x400px.jpg

Op 6 november 2015 vond de feestelijke ondertekening plaats van de overeenkomsten waardoor de nieuwbouw (ontwerp LIAG) van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie daadwerkelijk van start kan gaan.
Thomas Bögl toegetreden tot Expertpanel Duurzaam Gebouwd
http://liag.nl/media/filer_public/2015/11/03/151103-thomas_bogl_expert_duurzaamgebouwd_2.jpg

Duurzaam Gebouwd is hét integrale platform voor de bouw- en vastgoedsector. De bouwbranche staat voor enorme uitdagingen: van het reduceren van faalkosten tot het verminderen van CO2-uitstoot. Duurzaam Gebouwd brengt als integraal platform daarom alle schakels in de bouw- en vastgoedsector samen en richt zich, samen met toonaangevende partners, op integrale samenwerking, kennis- en netwerkdeling en het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe business.
Nieuwbouw Eduwiek Hoogeveen gestart
http://liag.nl/media/filer_public/2015/10/30/1330-foto-start_bouw_eduwiek_600x400px.jpg

Hoogeveen is binnen afzienbare tijd een uniek onderwijsconcept rijker. Aan de Voltastraat is begonnen met de bouw van Eduwiek, een school voor leerlingen van RENN4 en het Roelof van Echten College. Regulier en speciaal voortgezet onderwijs bundelen hun krachten en komen samen onder één dak.
Energielabel A+++ voor I/O gebouw Nijmegen
http://liag.nl/media/filer_public/2015/10/16/liag-iogebouw_han_nijmegen-energielabel_1.jpg

Deze week hebben wij het definitieve energielabel voor de nieuwbouw van het I/O-gebouw ontvangen met als uitkomst A+++. Het I/O-gebouw is het nieuwe onderkomen van de Faculteit Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. I/O is bij oplevering het duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland.
I/O gebouw HAN Nijmegen genomineerd voor Betonprijs 2015
http://liag.nl/media/filer_public/2015/10/13/nominatie_betonprijs_2015_-_liag_600x400px.jpg

De nieuwbouw van het I/O gebouw in Nijmegen is een van de genomineerden van de Betonprijs 2015 in de categorie Betontechnologie!
Oordeel van de jury: "Het leefbaarste gebouw van Nederland (verkozen in 2014). Het gebouw heeft gewoekerd met uiteenlopende betontechnologische technieken om een hoge duurzaamheid te bereiken, waarbij c2c als uitgangspunt is gehanteerd. Bij de gevelbekleding is gebruik gemaakt van glasvezelwapening in zelfverdichtend beton en om het uiterlijk een bijzonder cachet te gegeven is gerecycled glas als toeslagmateriaal toegepast."
Bouwen voor verschillende culturen
http://liag.nl/media/filer_public/2015/10/06/dgsm-lab-oman-liag-web.jpg

Bouwen voor verschillende culturen wordt steeds belangrijker voor LIAG. Binnen ons team werken we al een geruime tijd met meer dan 10 verschillende nationaliteiten samen. De variëteit van al deze achtergronden zorgt voor inspiratie en creatieve invloeden. Dit hebben we de laatste jaren ook weten te vertalen in projecten in het buitenland. Naast Europa en China zijn we sinds kort ook met projecten in het Midden Oosten bezig.
Karten voor Het Leontienhuis • 2e prijs LIAG damesteam!
http://liag.nl/media/filer_public/2015/10/05/151003-fot-kartteam-liag_web.jpg

Rotary Club Ridderkerk organiseerde dit jaar voor de 19e maal de kartdag voor een goed doel. Dit jaar werd er gekart voor Het Leontienhuis, een inloophuis voor mensen met een eetstoornis én hun naasten. Uit handen van Leontien van Moorsel ontving het LIAG damesteam de 2e prijs.
Wethouder Wijsmuller geeft startsein project Uilebomen Den Haag
http://liag.nl/media/filer_public/2015/10/01/1507-150922-fot-startsein.jpg

Op 22 september 2015 is door Wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur) het startsein gegeven voor de realisatie van 40 woningen aan de Uilebomen/Hekkelaan. In de bestaande panden aan de Uilebomen worden 9 woningen gerealiseerd. LIAG architecten en bouwadviseurs heeft de opdracht voor directievoering en toezicht op de uitvoering ontvangen van de Koninklijke Haagse Woningbouwvereniging 1854.
Architectuur, kunst en geschiedenis in een bijzonder stukje Duitsland!
http://liag.nl/media/filer_public/2015/09/28/liagbureaureis2015.jpg

Architectuur, kunst, geschiedenis en gezelligheid in een bijzonder stukje Duitsland!
Documentaire met o.a. interview Erik Schotte
http://www.liag.nl/media/filer_public/2015/08/18/euromaxx-film_piet_mondriaan.jpg

Energielabel A+++ voor NBD Biblion Zoetermeer
http://www.liag.nl/media/filer_public/2015/06/25/150624-fot-relatiemiddag-nbd_biblion-44b.jpg

Op woensdag 24 juni 2015 organiseerde LIAG i.s.m. DWA en DGMR een relatiemiddag in de nieuwbouw van NBD Biblion, de dienstverlener voor openbare bibliotheken en mediatheken. De directeur van NBD Biblion, Henk Das, ontving uit handen van DWA het Energielabel van de nieuwbouw met als resultaat: A+++
Eerste paal voor UP living Utrecht
http://www.liag.nl/media/filer_public/2015/06/11/1207-upliving-1e_paal-1_600x400.jpg

Op 10 juni is de eerste officiële paal geslagen voor het project genaamd UP living in Utrecht. Met de start van de bouw van 37 eengezinswoningen begint de eerste fase van de herontwikkeling van het terrein van het voormalige ziekenhuis Oudenrijn in Kanaleneiland. Er moeten in totaal zo’n 800 woningen komen waarvan LIAG 468 studenten woningen ontwerpt in een woontoren van circa 74 m hoog.
Stem op Brandweerkazerne Alkmaar!
http://www.liag.nl/media/filer_public/2015/06/01/liag-brandweerkazerne_alkmaar-01_bernard_faber_2.jpg

Voor een tentoonstelling van de hedendaagse architectuur van Alkmaar heeft het Architectuurcentrum Alkmaar (AIA) in samenspraak de plaatselijke Welstandscommissie 27 bouwplannen geselecteerd van een meer dan gemiddelde architectonische kwaliteit. Deze plannen zullen van 4 juni tot 12 juli 2015 tentoongesteld worden in de Grote Kerk van Alkmaar. De Brandweerkazerne Alkmaar (ontwerp van LIAG) is een van de geselecteerde gebouwen die wordt tentoongesteld en meedingt voor de AIA Architectuurprijs 2015.
3e prijs voor Masterplan UNIVERcITY Ethiopië
http://www.liag.nl/media/filer_public/2015/05/01/liag-1-bahir_dar_dasuda_bird_view_blog.jpg

UNIVERcITY heeft de derde prijs gewonnen in de Internationale Competitie voor het Conceptuele Master Plan Ontwerp voor de Bahir Dar University in Ethiopië. Het plan bestrijkt een gebied van 500 ha bestaande uit 7 campussen met in totaal 350.000 m2 aan faciliteiten, een cultureel erfgoed centrum van 20.000 m2 en studenten- en personeelshuisvesting met een totale omvang van 200.000 m2. UNIVERcITY is ontworpen door DASUDA en INLabs design, in samenwerking met LIAG.
Muurtjes afbreken op Building Holland 2015
http://www.liag.nl/media/filer_public/2015/03/16/re-building_the_future-liag_website.jpg

Thomas Bögl verzorgt een van de kennissessies op Building Holland 2015. Hij zoomt tijdens zijn presentatie getiteld 'Gezonde gebouwen' in op de realisatie van bijzondere gebouwen, zoals het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie dat gebouwd zal worden in Utrecht. Thomas zal tijdens zijn presentatie ingaan op elementen zoals lucht en akoestiek. Maar hij zal ook toelichten hoe hij denkt gebouwen gezonder kunnen maken.
aanmelden LIAGnieuwsbrief
LIAG is ...
een integraal werkend architectenbureau met een eigen bouwadviesafdeling. Samen met onze opdrachtgevers behalen wij het maximale resultaat binnen de geformuleerde kaders en ambities. Onze professionaliteit is in de praktijk zichtbaar in alle fasen van het ontwerp- en bouwproces. >
Vacatures
Klik hier voor een overzicht van al onze vacatures:

• Bouwkundig tekenaar (m/v)
• Engagierte/n deutsche Architekten/-in
• Praktikumsplatz Masterstudenten Architektur.
• Stagiair(e) PR, Marketing & Communicatie


Agenda 2017
• 12 april 2017: Building Holland • Lezing door Thomas Bögl getiteld: 'Van circulariteit naar welbevinden'. >

LIAG @ WORK

Project uitgelicht


MVC Transvaal is een multifunctioneel vrijetijdscentrum van 60.000 m2 in de wijk Transvaal in Den Haag. Het plan voor dit nieuwe gebouw is tot stand gekomen volgens het Medina concept.
Sinds 2014 partner Duurzaam Gebouwd
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/11/04/liag_logo_partner_duurzaam_gebouwd_web.jpg
LIAG is toegetreden als partner van Duurzaam Gebouwd, hét kennisplatform over duurzaam bouwen.
BREEAM
http://liagfollow.alwaysdata.net/media/filer_public/2013/03/21/0000_n142_webprojects.jpg
Een aantal van onze teamleden hebben het BREEAM-Expert certificaat in bezit waarmee zij onafhankelijk aan derden gebouwen mogen en kunnen beoordelen op hun duurzaamheid.
Stichting Sibusiso NL Tanzania
http://dlcache.com/thumbs/c04/sibusiso.nl.gif

Het Sibusiso programma in Tanzania is een uniek programma voor verstandelijk gehandicapte kinderen en hun families. Sibusiso is een centrum waar kinderen tijdelijk worden opgenomen en waar tal van activiteiten plaatsvinden. Daarnaast is het programma ‘community based’, wat wil zeggen dat het ook in dorpen, waar de kinderen vandaan komen, actief is.

Arie Aalbers is voorzitter van het bestuur van de stichting.
Vorige             1 2 3 4 5 6 7             Volgende