LIAG is op zoek naar een Bouwkundig Tekenaar (m/v)
http://liag.nl/media/filer_public/2017/04/10/vacature-liaglogo_600x300px_1.jpg

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een bouwkundig tekenaar, en met voorkeur ervaring met ArchiCAD en Solibri. We zoeken een collega met een MBO of HBO achtergrond en met passie voor architectuur. Je hebt 2 a 3 jaar relevante werkervaring en sterke interesse voor de ontwikkelingen rondom BIM. Je werkt zowel zelfstandig als ook in teamverband en bent secuur in de verschillende fases.
Nieuwbouw Eduwiek Hoogeveen bereikt hoogste punt
http://liag.nl/media/filer_public/2016/06/23/1330-160622-fot-hoogste_punt_web.jpg

De bouw van Eduwiek, de nieuwe school voor leerlingen van RENN4 en het Roelof van Echten aan de Voltastraat, heeft het hoogste punt bereikt. Woensdag 22 juni werd daar op feestelijke wijze bij stilgestaan met de bouwlieden van aannemer Hegeman Noord. De nieuwe school opent in januari 2017 haar deuren.
Column • Rotterdam bedankt!
http://liag.nl/media/filer_public/2016/06/17/1513-16-617-fot-web.jpg

Stadion Woudestein zal voor het komende voetbalseizoen met bijna 700 plaatsen uitgebreid moeten worden. Met een zeer krappe doorlooptijd voor ontwerp, omgevingsvergunning, afstemming met alle betrokkenen zijn wij 3 maanden geleden deze sportieve uitdaging aangegaan en gestart met het ontwerp.
LIAG is op zoek naar een stagiair(e) PR, Marketing & Communicatie
Wij zoeken een enthousiaste student (m/v) die affiniteit heeft met architectuur en die graag met ons meewerkt aan goede profilering van ons bureau. Kernwoorden: Ambitie, creatief, zelfstandig, initiatiefrijk, inlevingsvermogen, goede communicatieve vaardigheden en collegiaal.
LIAG op expo Architecture of Necessity in Virserum Art Museum Zweden
http://liag.nl/media/filer_public/2016/06/10/banner-fb-architecure_of_necessity.jpg

Twee van onze projecten zijn geselecteerd voor de tentoonstelling 'Architecture of Necessity 2016' in Virserum Art Museum in Zweden. Uit bijna 300 inzendingen vanuit 32 landen zijn 100 projecten geselecteerd waaronder twee duurzame projecten van LIAG. Vanaf 15 mei t/m 4 december 2016 zijn Lyceum Schravenlant Schiedam en het I/O gebouw Faculteit Educatie Nijmegen te zien.
LIAG wint aanbesteding IKC Ebbingekwartier Groningen
http://liag.nl/media/filer_public/2016/06/10/1610-160404-ikc-ebbingekwartier-profiel_locatie.jpg

LIAG is door de beoordelingscommissie van Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2) gekozen als architect van het nieuwe Integraal Kind Centrum Ebbingekwartier in Groningen. Twee locaties van de Borgmanschool en Stichting Kinderopvang Stad Groningen SKSG krijgen hier een prachtig gebouw waar onderwijs en opvang naast elkaar gerealiseerd worden. Het IKC biedt plek voor kinderen van 0 – 12 jaar.
LIAG aanwezig bij start van De Week van Nieuw Maastricht
http://liag.nl/media/filer_public/2016/05/31/wnm16-openingsontbijt_web.jpg

Om nieuwe stedelijke ontwikkelingen en creatieve ideeën onder de aandacht te brengen organiseert Maastricht-LAB De Week van Nieuw Maastricht (#WNM16). Het is een zesdaags evenement vol workshops, rondleidingen, debatten, lezingen, netwerkevents en inspiratie. Tijdens het Openingsontbijt in Brasserie Tapijn lichtte architect Erik Schotte het toekomstig ontwerp en de transformatie van Tapijn Maastricht toe.
Lyceum Schravenlant tentoongesteld op Biënnale Venetië.
http://liag.nl/media/filer_public/2016/05/31/biennale-braungart_web.jpg

C2C-school Lyceum Schravenlant Schiedam tentoongesteld op de Architectuur Biënnale in Venetië.
Op de foto: Michael Braungart.
Inspirerend dialoog over Smart Cities tijdens VPRO Tegenlicht Meet Up
http://liag.nl/media/filer_public/2016/05/19/160512-fot-meetup-vpro_tegenlicht-03_blog.jpg

In het Nutshuis Den Haag werd vorige week een VPRO Tegenlicht Meet Up georganiseerd door The World Sustainability Fund. Onze architect Erik Schotte was een van de gastsprekers. Een van de conclusies uit het inspirerend dialoog is dat we pas aan het begin zitten van het omschrijven van wat 'Smart Living' met zich mee kan brengen.
LIAG op de 15e Architectuur Biënnale van Venetië met de eerste C2C school van Nederland
http://liag.nl/media/filer_public/2016/05/10/afb-website-nieuwsbericht.jpg

Dit jaar wordt in Venetië de 15e internationale Architectuur Tentoonstelling met het motto: ‘Reporting from the front’ gehouden. Pritzker-prijswinnaar en directeur Alejandro Aravena zal op 28 mei 2016 deze tentoonstelling met 88 deelnemers uit 37 verschillende landen openen. LIAG is gevraagd om met project lyceum Schravenlant deel te nemen. Het gebouw wordt in een van de tentoonstellingszalen in het Centrale Paviljoen van de Giardini gepresenteerd.
Erik Schotte gastspreker VPRO Tegenlicht Meet Up Den Haag: SMART CITIES
http://liag.nl/media/filer_public/2016/04/22/afbeelding-smartcities-web_600px.jpg

Op 12 mei 2016 zal er in het Nutshuis in Den Haag een MeetUp worden georganiseerd naar aanleiding van de uitzending van Tegenlicht van 1 mei jl. over ‘Slimme Steden’. Onze architect Erik Schotte zal gastspreker zijn tijdens de Meet Up.
Future Urban Living LAB (FULL) by LIAG
http://liag.nl/media/filer_public/2016/05/02/160502-fot-full-blog_600x300px.jpg

De ontwikkeling van technologie gaat snel en de manier en het gemak waarmee mensen deze technologie gebruiken verandert nog veel sneller. Waar eerst bezit belangrijk was, is nu gebruik en beschikbaarheid belangrijk. Met de technologie en onze smartphone komt gebruik van gedeelde goederen binnen handbereik. Dit heeft grote invloed op de gebouwde omgeving. Hoe produceren we onze gebouwen op een circulaire manier, hoe maken we deze gezonder en zorgen we ervoor dat gebruikers gelukkig zijn. Om dit te bereiken zijn innovatieve oplossingen nodig om slimmer met middelen om te gaan, slimmer met materialen, energie en beschikbare ruimte.
In Future Urban Living Lab onderzoekt LIAG, in samenwerking met de Beyond Competition Research Foundation nieuwe manieren en concepten om in te spelen op deze onomkeerbare ontwikkelingen.
Leerlingen Arnhem International School geven startsein bouw
http://liag.nl/media/filer_public/2016/04/11/1515-160411-fot-start_bouw-web_600x200px.jpg

Leerlingen van de Arnhem International School (AIS) hebben het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van de school in de wijk Schuytgraaf in Arnhem. Ze deden dit door het bouwbord te onthullen. LIAG maakte het ontwerp voor dit spiksplinternieuwe schoolgebouw.
LIAG ontwerpt nieuw gezicht voor Stadion Woudestein Rotterdam
http://liag.nl/media/filer_public/2016/04/01/1513-160331-publicatie_hoek_zo_600x400.jpg

Excelsior gaat in de zomerstop twee hoeken van Stadion Woudestein dichtbouwen. De club leeft al geruime tijd met de ambitie om haar stadion uit te breiden. LIAG heeft hiervoor een ontwerp gemaakt waarbij er o.a. 700 extra plaatsen gerealiseerd zullen worden.
Zonen Frits Philips geven startsein bouw Frits Philips Lyceum
http://liag.nl/media/filer_public/2016/03/18/160318-fot-start_bouw.jpg

Aan de Avignonlaan in Eindhoven wordt vrijdag 17 maart 2016 begonnen met de bouw van het nieuwe Frits Philips Lyceum. Het startschot voor de bouw wordt gegeven door de broers Frits en Anton Philips, de zonen van de oud-directeur van Philips, en de naamgever van de school.
LIAG aanwezig tijdens Building Holland 2016
http://liag.nl/media/filer_public/2016/03/10/banner-building_holland_2016_web.jpg

Building Holland is het integrale event voor de bouw- en vastgoed sector. Van 22 t/m 24 maart 2016 komen vraag en aanbod letterlijk onder één dak samen. De integrale opzet en het vernieuwende concept met de pijlers horen, ontmoeten, zien en beleven vormen de kernpijlers van deze editie van Building Holland.

Onze architect Thomas Bögl is één van de topsprekers tijdens dit event.
Op woensdag 23 maart zal hij een lezing geven getiteld 'Architectuur als Geneesmiddel?
De laatste jaren neemt i.v.m. duurzaamheid de belangstelling voor een gezonde leefomgeving toe. Welke maatregelen werken daadwerkelijk en hoe?

Tijd: 14:05 - 14:25 uur @ Nexus Stage

Voor meer informatie kijk op de website van Building Holland
Mini-Symposium ‘Scholenbouw in topconditie- kwaliteit als opgave’
http://liag.nl/media/filer_public/2016/02/19/header-uitnodiging-alkwin_600x399px.jpg

In samenwerking met Ruimte-OK organiseert LIAG op 21 april 2016 een mini-symposium in het recent gerenoveerde Alkwin Kollege in Uithoorn.
Op naar Total Value for Society
http://liag.nl/media/filer_public/2016/02/18/160218-website-expertpost_duurzaam_gebouwwd.jpg

Deze expertblog van Thomas Bögl is als marktvisie verschenen in de februari-editie van Duurzaam Gebouwd Magazine, dat half februari 2016 is verschenen en inmiddels ook op DuurzaamGebouwd.nl staat.
Kinderen en minister Schippers slaan eerste paal Prinses Máxima Centrum
http://liag.nl/media/filer_public/2016/02/08/160208-fot-pmc_1e_paal-01_web.jpg

Minister Edith Schippers heeft op 8 februari jl. symbolisch de eerste paal geslagen van de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht waar over twee jaar complexe kinderoncologische zorg én alle research bij elkaar komen.
Team LIAG wint aanbesteding Tapijn Maastricht


Via een Europese aanbesteding is Team LIAG als winnaar uit de selectie gekomen voor de transformatie van de voormalige Tapijnkazerne in Maastricht. Op maandag 1 februari jl. is door het ontwerpteam het schetsontwerp voor het gebied Tapijn gepresenteerd aan de studenten en medewerkers van Universiteit Maastricht en aan de Maastrichtse bevolking.
aanmelden LIAGnieuwsbrief
LIAG is ...
een integraal werkend architectenbureau met een eigen bouwadviesafdeling. Samen met onze opdrachtgevers behalen wij het maximale resultaat binnen de geformuleerde kaders en ambities. Onze professionaliteit is in de praktijk zichtbaar in alle fasen van het ontwerp- en bouwproces. >
Vacatures
Klik hier voor een overzicht van al onze vacatures:

• Bouwkundig tekenaar (m/v)
• Engagierte/n deutsche Architekten/-in
• Praktikumsplatz Masterstudenten Architektur.
• Stagiair(e) PR, Marketing & Communicatie


Agenda 2017
• 12 april 2017: Building Holland • Lezing door Thomas Bögl getiteld: 'Van circulariteit naar welbevinden'. >

LIAG @ WORK

Project uitgelicht


MVC Transvaal is een multifunctioneel vrijetijdscentrum van 60.000 m2 in de wijk Transvaal in Den Haag. Het plan voor dit nieuwe gebouw is tot stand gekomen volgens het Medina concept.
Sinds 2014 partner Duurzaam Gebouwd
http://www.liag.nl/media/filer_public/2014/11/04/liag_logo_partner_duurzaam_gebouwd_web.jpg
LIAG is toegetreden als partner van Duurzaam Gebouwd, hét kennisplatform over duurzaam bouwen.
BREEAM
http://liagfollow.alwaysdata.net/media/filer_public/2013/03/21/0000_n142_webprojects.jpg
Een aantal van onze teamleden hebben het BREEAM-Expert certificaat in bezit waarmee zij onafhankelijk aan derden gebouwen mogen en kunnen beoordelen op hun duurzaamheid.
Stichting Sibusiso NL Tanzania
http://dlcache.com/thumbs/c04/sibusiso.nl.gif

Het Sibusiso programma in Tanzania is een uniek programma voor verstandelijk gehandicapte kinderen en hun families. Sibusiso is een centrum waar kinderen tijdelijk worden opgenomen en waar tal van activiteiten plaatsvinden. Daarnaast is het programma ‘community based’, wat wil zeggen dat het ook in dorpen, waar de kinderen vandaan komen, actief is.

Arie Aalbers is voorzitter van het bestuur van de stichting.
Vorige             1 2 3 4 5 6 7             Volgende